Novosti

Željko Jovanović vrijeđao branitelje – UHDDR

jovanovic frljic

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) u Rijeci o tome kako je Željko Jovanović u više navrata prostački vrijeđao branitelje. 

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) u Rijeci pozvala je branitelje da se ne odazovu pozivu grada na polaganje vijenaca na Dan neovisnosti na riječkim grobljima zato što je izborni koordinator SDP-a za 8. izbornu jedinicu Željko Jovanović vrijeđao branitelje.

Predsjednik riječke podružnice te udruge Mile Biondić rekao je na konferenciji za novinare da je Jovanović uvrijedio branitelje na svom Facebook profilu nakon Dana domovinske zahvalnosti i poslije obrisao taj svoj upis. Dodao je da je Udruga tražila da se SDP ogradi, što on nije učinio, a Jovanović je nastavio s uvredama.

“Nitko nema pravo vrijeđati branitelje, nazivati ih kvazibraniteljima i pijanim nasilnicima jer su oni stvorili ovu državu, a Jovanović, od kojega smo tražili da se ispriča, u dva je navrata nakon našega prosvjednog mimohoda 5. kolovoza i na stranačkoj tiskovnoj konferenciji nastavio s prostačkim vrijeđanjem prozivajući nas zbog incidenta ispred HNK Ivana pl. Zajca i napada na Frljićev performans s pet žena koje su govorile o svojoj žrtvi u ratu. A u tom napadu branitelji ni udruga nisu sudjelovali”, rekao je Biondić.

Najavio je da će zadarska Udruga žena iz Domovinskog rata, u organizaciji UHDDR-a, na Dan neovisnosti izvesti performans ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca iako je gradonačelnik Vojko Obersnel odbio dati odobrenje za korištenje te javne površine. Rekao je da se performans zove “Čobani i renesansa”, a govori o djelovanju intendanta HNK Olivera Frljića.

Ustvrdio je kako pod vodstvom Frljića kao intendanta nacionalna kazališna kuća u Rijeci “djeluje po crti Memoranduma SANU (Srpska akademija znanosti i umjetnosti) označavajući Rijeku kao posljednji jugoboljševički bastion”.

O Frljićevim ispadima već smo pisali u našem članku “Oliver Frljić radi na uništavanju hrvatskog identiteta”gdje možete pogledati video s cijelom njegovom izjavom da se bavi razgradnjom hrvatskog identiteta i govori srpsko-hrvatskim jezikom, a niže vam donosimo skraćenu verziju:

 

Izvor: Narod.hr

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.