Novosti Udruge

Zagreb: Informativna radionica za udruge iz Domovinskog rata

24. kolovoza 2018. godine u Ministarstvu hrvatskih branitelja s početkom u 11 sati održat će se informativna radionica u sklopu trajnog Poziva Europskih strukturnih i investicijskih fondova za ”Razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata”.

Ovo će biti prva u nizu informativnih radionica, kojima je svrha pružanje osnovnih informacija o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima u sklopu navedenog Poziva. Radionica je namijenjena predstavnicima potencijalnih prijavitelja i njihovih partnera.

Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti online prijavni obrazac, a prijave se zaprimaju do četvrtka, 23. kolovoza, do 15:00. Sudjelovanje na informativnoj radionici je besplatno, a za sudionike će se tijekom pauze osigurati osvježenje.

Broj je sudionika na radionici ograničen, stoga se preporučuje da na radionici bude prisutno 1 do (najviše) 2 predstavnika koji će biti izravno uključeni u pripremu i/ili provedbu projekta. Svi sudionici koji pošalju prijavu u navedenom roku bit će povratno obaviješteni o njenom statusu.

Provedba poziva „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, a iniciralo ju je Ministarstvo hrvatskih branitelja. Poziv je namijenjen udrugama iz Domovinskog rata, a objavljen je 3. kolovoza 2018. godine te je otvoren do 31. prosinca 2019. godine (ili do iscrpljenja financijske omotnice).

Poziv se provodi u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva. Njegova ukupna vrijednost iznosi 40.500.000,00 kn, a sredstva su namijenjena proširenju mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata, koje će se temeljiti na suradnji s udrugama iz Domovinskog rata. Udrugama će se dodjeljivati potpore za pružanje usluga u domenama psihosocijalne pomoći, zdravstvene skrbi i pomoći pri obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti, s ciljem povećanja socijalne uključenosti i unaprjeđenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Osim toga, udrugama iz Domovinskog rata provedbom projekata pružit će se mogućnost razvijanja postojećih znanja, stjecanja novih znanja i vještina te zapošljavanja novih stručnjaka, što će ojačati njihove kapacitete za pružanje usluga ciljanoj skupini te omogućiti kvalitetnu nadopunu postojećeg sustava skrbi za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

Natječajna dokumentacija i informacije vezane uz Poziv ”Razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata” dostupne su na stranicama Europskih strukturnih fondova.

IZVORMinistarstvo hrvatskih branitelja

O autoru

Ines Herceg