Udruge

Udruga HVO-Volonteri

hvovolonteri

Udruga HVO-Volonteri, Bugojno, radi s ciljem ujedinjenja, zbližavanja, jedinstva i zajedništva Hrvata u BiH, Hrvatskoj i inozemstvu.

Udruga Hrvatskog vijeća obrane – Volonteri, sa sjedištem u Bugojnu, brine o očuvanju uspomene na 7762 poginula Hrvata u Bosni i Hercegovini (BiH). To je ujedno i glavna zadaća bivših pripadnika HVO-a koji su i započeli s ovom idejom.

Cilj je HVO-Volontera raditi na ujedinjenju, zbližavanju, jedinstvu i zajedništvu Hrvata u BiH, Hrvatskoj i inozemstvu, jednako kao što su to međusobno postigle HVO snage u Domovinskom ratu. Članovi udruge žele realizirati ideju zajedništva, suradnje i pomoći koja je vladala za vrijeme Domovinskog rata.

Cjelokupni rad udruge temelji se isključivo na volontiranju i nesebičnom zalaganju pojedinaca i zajednice. Volonterski baziranim radom žele postići temeljne ciljeve udruge kao što su suradnja s lokalnim braniteljskim organizacijama i drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata te suradnja s Katoličkom crkvom i ostalim vjerskim zajednicama. Članovi udruge žele zaštiti vlastito prirodno i kulturno nasljeđe, pomoći povratnicima i ostalom stanovništvu pri popravku u ratu razrušenih ognjišta.

Za više informacija ili pružanje pomoći radu Udruge HVO-Volontera možete ih kontaktirati na email: udruga92@gmail.com ili na brojeve +38763441515 i +38763427785. Udrugu možete posjetiti u Bugojnome na adresi Bosanska 8 (zgrada Hrvatskog doma).

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.