Novosti

U Gornjoj Stubici održani 23. “Susreti za Rudija”

U Gornjoj Stubici, dana 13. rujna 2020. održani su 23. “Susreti za Rudija”, tradicionalna manifestacija u spomen na pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) stožernog brigadira Rudolfa Perešina koji je poginuo u akciji tijekom VRO „Bljesak“ 2. svibnja 1995.

Iako u malo drugačijem izdanju zbog epidemioloških mjera i ovogodišnja manifestacija ponudila je bogat letački program. U sklopu nedjeljnog programa, preletjeli su zrakoplovi MiG-21 , helikopteri  MI-171Sh, izvedena je pokazna vježba iz helikoptera BELL 206 te akro zona PILATUS PC-9 slovenske vojske.  Okupljeni su svjedočili i nastupu borbenog aviona JAS 39 – GRIPEN, akro grupi “Krila Oluje”, PILATUS PC-9 zrakoplovima te nastupu helikoptera USAF , HH-60 BLACK HAWK , Sjedinjenih Američkih Država.  Također, nastupio je i F-16 FIGHTING FALCON , Sjedinjenih Američkih Država, a za kraj, preletjeli su MiG-ovi 21. 

Rudolf Perešin istinski je heroj Domovinskog rata. Njegova ljubav prema domovini i osjećaj ljudske i profesionalne dužnosti odveli su ga u društvo ostalih naših istinskih heroja, prema kojima je on pokazivao divljenje. Kao znak uspomene na Rudija, u njegovom rodnom Jakšincu gradimo spomen hižu Rudolfa Perešina

Jasmin Krizmanić, načelnik Općine Gornja Stubica


Izaslanik Grada Zagreba, Miodrag Demo, naglasio je:

Svojim djelovanjem, učvrstio nas je u uvjerenju kako samo o nama i našem zajedništvu ovisi naša budućnost. Ponosan smo što smo Rudijev avion vratili u našu domovinu, a za to posebno moramo zahvaliti bivšem ministru Krstićeviću.

FOTO – MORH (T. Brandt)

IZVOR – Zagorje-international.hr

O autoru

Administrator