Novosti

“Sjećanje na Turanj” – obilježena 29. obljetnica općeg napada na Karlovac

Brojna izaslanstva 4. listopada 2020. godine položila su vijence i zapalila svijeće kod spomenika poginulim braniteljima na Turnju u spomen na 29. obljetnicu općeg napada na grad Karlovac.

Tim je povodom i ove godine održana komemoracija pod nazivom „Sjećanje na Turanj“.

Predstavnici Gradske četvrti Turanj, a potom Udruge roditelja poginulih branitelja položili su vijenac pa predstavnici Županije na čelu s Martinom Furdek Hajdin koja obnaša dužnost župana, Grada Karlovca na čelu gradonačelnikom Damirom Mandićem, kao i predstavnici Hrvatske vojske, policije i brojnih braniteljskih te ostalih udruga iz Domovinskog rata. Molitvu je nakon polaganja vijenaca predvodio fra Mario Škrtić, župnik Župe Kamensko.

Što se događalo prije 29 godina u Karlovcu, posebice na Turnju prisjetio se jedan od ratnih zapovjednika 110. brigade Josip Tomačić: To vrijeme je bilo tako teško iz razloga jer nismo još bili navikli na tako strašne udare. Znate, kad jedan general zapovijedi avijaciji, topništvu i svime čime raspolaže djeluje po nekom prostoru, za razliku od nas koji to nismo imali, onda je to znak koliko je to vrijeme bilo teško i ružno.

Program je nastavljen razgledavanjem Muzeja Domovinskog rata na Turnju.

IZVOR I FOTO – karlovacki.hr

O autoru

Administrator