Novosti

Ratni veterani garde i specijalne policije neće prisustvovati mimohodu

zastavarh

Ratni pripadnici gardijskih brigada i specijalne policije poslali su priopćenje po pitanju mimohoda i obilježavanja vojno-redarstvene operacije „Oluja“.

Ratni pripadnici gardijskih brigada i specijalne policije poslali su priopćenje po pitanju mimohoda i obilježavanja vojno-redarstvene operacije „Oluja“. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

Ovim putem izražavamo neslaganje Vladinim politiziranjem jednog od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti – 5. kolovoza Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obljetnice oslobodilačke vojno redarstvene akcije Oluja te najavljujemo da nećemo nazočiti vojnom mimohodu u Zagrebu koji će se održati dan ranije.

Smatramo da je vojni mimohod u Zagrebu organiziran isključivo u predizborne svrhe te da je njime Vlada htjela umanjiti značaj proslave i obilježavanja akcije Oluja u Kninu. Ne pristajemo na izazivanje novih podjela, posebice ne podjela oko obilježavanja tako vrijednih datuma što je ne samo politički nepromišljeno nego i šteti našoj Domovini.

Držimo da je Vlada inzistiranjem da se u na svečanosti u Kninu ne govori, pokušala obezvrijediti taj dan i značaj tog za Hrvate povijesnog mjesta.
I ovom prigodom naglašavamo da su Vlada i premijer Zoran Milanović ignoriranjem problema i zahtjeva hrvatskih branitelja, posebice najtežih ratnih stradalnika invalida, koji već mjesecima prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja, pokazali kakav odnos imaju prema oslobodilačkom Domovinskom ratu i vrijednostima koje su iz njega proizašle.

Pozivamo Vladu da 5. kolovoza obilježi dostojanstveno i ponosno, kako to Hrvatska i njeni građani zaslužuju. Također, pozivamo Vladu da na primjeren način i bez kompleksa odgovori službenoj srpskoj politici koja još uvijek, unatoč presudi Haaškog suda, taj datum želi prikazati drugačije.

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.