Domovinski rat Izdvojeno Udruge

Ratni pripadnici SJP „Rode“ u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje i Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Dana 18. studenog ratni pripadnici Specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“ zajedno s prijateljima i obitelji posjetili su Vukovar kako bi na dostojanstven način obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. U tu svrhu, u Vukovaru su se okupilo mnoštvo državnih dužnosnika, predstavnika vojno-diplomatskog zbora, branitelja i građana s područja cijele Hrvatske, kako bi odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje te obilježili 31. obljetnicu pada grada Vukovara.

U sklopu spomenute aktivnosti, „RODE“ su zajedno s članovima obitelji i prijateljima i ove godine tradicionalno sudjelovale u formiranoj Koloni sjećanja koja se kretala kroz Vukovar kako bi se odala počast svim  braniteljima i nedužnim civilima Vukovara i Škabrnje koji su svoje živote izgubili u Domovinskom ratu. Osim spomenutog, zapaljene su svijeće na spomeniku generala Blage Zadre, kod Spomenika žrtvama za slobodnu Hrvatsku, Spomenika na Ovčari te Memorijalnom groblju žrtvama Domovinskog rata.  Posjet Vukovaru postao je dio tradicije cijele Hrvatske pa tako i Specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta “Domovinski rat u društvu” koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

O autoru

Janja Sekula

Janja Sekula