Dobro je znati

Profesor matematike Toni Milun ukazao je na neznanje bankovnih djelatnika

tonimilun

Milun je za cilj imao ukazati na paradox kako se od građana očekuje visoka upućenost u posljedice koje nosi podizanje kredita dok banke od svoje djelatnika ne educiraju o temeljnim znanjima financijskog poslovanja.

Profesor matematike Toni Milun proveo je mini istraživanje o stručnosti bankarskih djelatnika. Većina djelatnika zakazala je na vrlo jednostavnim pitanjima o kamatnom računu. Milun je za cilj imao ukazati na paradox kako se od građana očekuje visoka upućenost u posljedice koje nosi podizanje kredita dok banke od svoje djelatnika ne educiraju o temeljnim znanjima financijskog poslovanja. O toj temi smo nedugo pisali, a cjeloviti članak možete pročitati ovdje.

Stoga se Milun pita:

“Bi li se na policama smio naći kruh koji umjesto šest kuna košta pet kuna, ali  će možda za osam godina kod svih uzrokovati tumor? Naravno da se takav proizvod ne može naći na policama. Isto tako, kredit u švicarcima koji se pojavio prije nekih osam-devet godina  izazvao je  tumore, financijske tumore kod  60 000 ljudi koji su uzeli te kredite i kod njihovih obitelji”

Više o temi možete vidjeti u videu:

Uz problem nedostatne informiranosti od strane službenika banaka zabrinjavajuća je činjenica što ključne državne institucije nisu stale iza svojih građana koji ih plaćaju. O ovome problemu smo također već pisali, a izvorni tekst možete pročitati ovdje.

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=n4GD0Su6gjs
Foto : Screenshot: https://www.youtube.com/watch?v=n4GD0Su6gjs

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.