Domovinski rat Izdvojeno Novosti Udruge

Predstavljen mural s motivom 7. gardijske brigade „Puma“ u Livnu

            U srijedu, 02. studenoga 2022. godine u gradu Livnu, (BiH) predstavljen je mural s motivima 7. gardijske brigade „Puma“. Na muralu je prikazan grb 7. gardijske brigade „Puma“,  hrvatska zastava, križ te gardist, pripadnik 7. gardijske brigade kako pozdravlja planinu Dinaru.

            Mural je dimenzija 12×4 m, a nalazi se u centru grada Livna, na sportskoj dvorani Škole učenika u privredi u Ulici Gabrijela Jurkića u smjeru Kupresa. Autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen – Thorn koji je mural oslikavao tri dana od 29. do 31. listopada 2022. godine. Mural je nastao u suradnji Udruge „Puma“, grada Livna,  Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a s područja grada Livna i Škole učenika u privredi.

Izrađeni mural je dio aktivnosti oslikavanja murala diljem Hrvatske i BiH kojima je cilj promocija 7. gardijske brigade „Puma“ i njezinih pripadnika, a sve u sklopu obilježavanja „Godine Puma“, tj. 30. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma“ u koji je uključeno i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Udruga veterana 7. gardijska brigada “PUMA” zahvalila je Draganu Konti, predsjedniku  Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg Bosne za Hercegbosansku županiju, gradu Livnu, gradonačelniku Darku Čondriću, ravnatelju Škole učenika u privredi, Saši Grabovcu i hrvatskim braniteljima s područja grada Livna na organizacijskoj i logističkoj podršci tijekom izrade murala.

Udruga je zahvalila i građanima grada Livna koji su ovaj mural, posvećen 7. gardijskoj brigadi „Puma“ i njenim bojovnicima,  pozitivno prihvatili.

SEMPER PRIMUS

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta “Domovinski rat u društvu” koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

O autoru

Janja Sekula