Domovinski rat Izdvojeno Novosti Udruge

Navijači Rijeke odali počast poginulim, nestalim i preminulim pripadnicima 7. gardijske brigade „Puma“

Dana 6. studenoga 2022. odigrala se utakmica prve Hrvatske nogometne lige između nogometnih klubova Varaždina i Rijeke. U godini kada obilježavamo 30. obljetnicu osnutka 7. gardijske brigade „Puma“, Varaždin je posjetilo stotinjak članova Kluba navijača Rijeke, ARMADA.  Na poziv Armade, a posebice hrvatskih branitelja koji djeluju u Klubu navijača, članovi Udruge veterana 7. gardijska brigade „Puma“ posjetili su 5. i 6. veljače 2022. godine Rijeku te je dogovoren i uzvratni posjet.

Tom prilikom navijači Rijeke posjetili su Park 7. gardijske brigade HV-a „Puma“ i položili vijenac na spomenik 7. gardijskoj brigadi „Puma“ koji se nalazi u  istoimenom parku te su upoznati s kratkom povjesnicom 7. gardijske brigade „Puma“ i doprinosom i značajem brigade tijekom Domovinskog rata.

Članovi Armade su s članovima udruge „Puma“ i delegacijom Varaždinske županije, predvođenom županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom, položili vijenac i zapalili svijeće na Spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima iz Varaždinske županije koji se nalazi kraj Križa branitelja na Gradskom groblju Varaždin.

Posjeta je nastavljena kratkim i ugodnim druženjem branitelja i navijača u prostorijama Udruge veterana 7. gardijska brigada „Puma“. Udruga je zahvalila Armadi na posjeti te na njihovom trudu da i među mladim generacijama navijača očuvaju sjećanje na hrvatske branitelje, posebno poginule te na vrijednosti Domovinskog rata koje nastoje očuvati.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta “Domovinski rat u društvu” koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

O autoru

Janja Sekula