Novosti

Predstavljanje knjige “Brevijar beznađa”

24. siječnja u 18:00 u velikoj dvorani Ružičkine kuće (Vukovar) održat će se predstavljanje knjige “Brevijar beznađa” vukovarskog branitelja Drage Maksimovića.

Predstavljanje knjige organiziraju vukovarska podružnica Instituta Ivo Pilar i Udruga veterana Vojne policije Osječko-baranjske županije, a pozdravnu riječ na ovom događanju uputit će prof. dr. sc. Dražen Živić, voditelj vukovarske podružnice Instituta Ivo Pilar.

Knjigu će, uz autora Dragu Maksimovića, predstaviti i Marko Baketa, vukovarski branitelj i Maksimovićev suborac. “Brevijar beznađa” drugo je autorsko djelo Drage Maksimovića, a u njoj se kritički osvrće na stanje cjelokupne društvene zajednice u posljednjih 25 godina. Kroz niz kratkih priča posebno naglašava probleme s kojima se branitelji susreću u poslijeratnim godinama.

O AUTORU:

Drago Maksimović umirovljeni je hrvatski bojnik koji je u Domovinskom ratu bio pripadnik 204. vukovarske brigade od njezinih osnutaka te posljednji zapovjednik 68. bojne Vojne policije. Sa suborcima je sudjelovao u obrani Vukovara, a upravo u Domovinskom ratu započela je njegova vojna karijera. Od 1995. godine pripadnik je redova Vojne policije, a 2010. godine odlazi u zasluženu mirovinu. Također je autor knjige “Vukovar – grad tisuću istina”.

O autoru

Ines Herceg