Novosti

Potpisan Sporazum između Ministarstva hrvatskih branitelja i Peveca d.d.

14. svibnja 2018. godine ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave Pevec maloprodaje neprehrambene robe d.d. Jurica Lovrinčević potpisali su Sporazum o suradnji. Ovim se Sporazumom namjerava ostvariti suradnja u realizaciji plasmana i promidžbe proizvoda zadruga hrvatskih branitelja u prodajnim centrima Pevec za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

Potpisivanje ovog Sporazuma s Pevecom braniteljskim zadrugama pomoći će u plasmanu i promidžbi neprehrambenih proizvoda, što znači da će proizvodi poput namještaja, dekorativnih predmeta, pletenine, vrtnog programa, elemenata za kućanstvo, igrački i slično imati osigurano mjesto otkupa uz osiguranje pravovremenog plaćanja.

Potpisivanje ovog Sporazuma ne narušava tržišno natjecanje, što je potvrdila i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Osim suradnje u području plasmana proizvoda, Sporazumom se omogućuje i ostvarivanje pristupačnijih uvjeta kupnje neprehrambene robe za članove obitelji smrtno stradalog ili nestalog hrvatskog branitelja, hrvatskog ratnog vojnog invalida od I. do X. skupine i članove uže obitelji umrlog hrvatskog ratnog vojnog invalida s istim oštećenjem organizma te dragovoljce Domovinskog rata koji su ostvarili pravo na stambeno zbrinjavanje Ministarstva.

Prilikom potpisivanja Sporazuma, predsjednik Uprave trgovačkog lanca Pevec Jurica Lovrinčević rekao je: „Današnjim sklapanjem sporazuma kojim podupiremo ekonomsku integraciju hrvatskih branitelja pokazali smo kako smo kompanija koja ima ozbiljan pristup i empatiju prema hrvatskim braniteljima koji su se za nas nesebično žrtvovali, a zauzvrat od društva posljednjih godina neopravdano marginalizirani i stigmatizirani.“ Uz to je naglasio kako imaju iznimnu čast zbog toga što će na policama njihovih trgovina u ponudi biti proizvodi koji su rezultat rada hrvatskih branitelja, jer je to najmanje što mogu učiniti kako bi iskazali zahvalnost i povjerenje.

Ministarstvo hrvatskih branitelja podupire rad zadruga hrvatskih branitelja kontinuirano od 2004. godine, a provedbom “Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji” nastoji poboljšati pristup tržištu rada osobama iz ciljne skupine, povećati njihovu konkurentnost i prilagodljivost tržištu rada te smanjiti broj nezaposlenih, čime će se stvoriti uvjeti za uspješno socijalno uključivanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

IZVOR TEKST/FOTO: Ministarstvo hrvatskih branitelja

O autoru

Ines Herceg