Novosti

Osuda neukusne ‘šale’ pomoćnika ministra branitelja Bojana Glavaševića

minbranitelja

Izabrani dužnosnici nisu vlasnici institucija već njihovi predstavnici tj. nositelji uloga ministra, pomoćnika, voditelja i ostalih zvanja u pojedinoj instituciji.

 Nacionalna država osim imaginarnog pojma koji budi subjektivne osjećaje pripadnosti, povezanosti i ljubavi kod njenih državljana,  predstavlja i institucionalni okvir koji definiran na određenom teritoriju omogućava optimalni gospodarski, kulturološki, socijalni i svaki drugi vid progresa.

Izabrani dužnosnici nisu vlasnici institucija već njihovi predstavnici tj. nositelji uloga ministra, pomoćnika, voditelja i ostalih zvanja u pojedinoj instituciji. Pozicija moći gledana kao mogućnost provedbe vlastitih ciljeva nosi sa sobom prava ali i odgovornost za djela bila ona u praktičnom, pisanom ili usmenom obliku. U tom kontekstu objava pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Bojana Glavaševića na jednoj od društvenih mreža kojom poziva  stopostotne HRVI koji prosvjeduju u Savskoj pritom ih nazivajući podstanarima da se drže kućnog reda i očiste snijeg predstavlja grubo kršenje etičnosti postupanja državnih dužnosnika i zahtjeva osudu i ispriku nadležnog ministra Predraga Matića.
 
Svaki pojedinac ima pravo na svoj privatni stav, sud i vrijednosti međutim obavljanje javne dužnosti i objavljivanje neslanih šala na račun osjetljive društvene skupine kao što su stopostotni HRVI nikako ne idu jedno s drugim, odskaču od demokratskih i etičkih standarda i uvelike se kose s dobrim kućnim odgojem.
 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.