Novosti

Hrvatska opet pokazuje svoje veliko srce

matijabasarac

Milan za svoga oca ima samo dvije želje: hladnjak i perilicu za veš, kako ne bi morao sve prati na ruke

Sinoć, u emisiji ‘Provjereno’ (Nova TV), pušten je prilog o Matiji Basarac i njegovom 15-godišnjem sinu Milanu, koji žive u staroj, trošnoj kući, u selu pored Siska, u nezamislivim uvjetima. Bez tekuće vode, kupaone ili električnog štednjaka, a jedini ‘luksuz’ koji imaju je televizor i stara peć na drva. Majka ih je ostavila pred 6 godina, alimentaciju ne plaća. Otac Matija je nezaposlen, pa su osuđeni živjeti s 1400 kuna socijalne pomoći. Milan ove godine ide s razredom na maturalac, pa je otac primoran od ionako minorne pomoći izdvajati i za to. Za razliku od svojih vršnjaka želje mu nisu mobiteli, iPod-i, iPad-i, kompjuteri ni laptopi, Milan za svoga oca ima samo dvije želje: hladnjak i perilicu za veš, kako ne bi morao sve prati na ruke. 

Prilog možete pogledati na: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/ovo-je-kuca-mog-pradjeda-drugim-ljudima-malo-izgleda-strasno-i-sve-al-meni-je-tako-ok-to-je-moj-dom—371441.html

Tijekom noći, na društvenoj mreži Facebook počele su nicati grupe za pomoć obitelji Basarac. Hrvati su još jednom pokazali kako imaju ogromno srce. Na Facebook stranici emisije ‘Provjereno’ objavljen je račun na koji se može uplatiti pomoć te adresa Matije i Milana:
Za novčane donacije možete koristiti ove podatke:
Ime – Milan Basarac
Adresa – Komarevo
IBAN – HR82 2390001 3220906869

Za uplate iz inozemstva – SWIFT Hrvatske poštanske banke: HPBZHR2X

Izvor:

dnevnik.hr

Foto: Nova TV

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.