Novosti

Neka vide da nas ima

antiprosvjediok

Branitelji iz Savske 66 mole sve građane, koji im u subotu dođu dati potporu, da drže do dostojanstva i da ne podliježu verbalnim provokacijama od strane antiprosvjednika.

 Ponovno ove subote Pokret Occupy Croatia organizira antiprossvjed. Na svojim web stranicama istaknuli su poziv: 

„ Pokret Occupy Croatia poziva na prosvjedni marš naziva ”Stop teroru “”šatoraša”” koji će se održati u subotu 14. ožujka – okupljanje je na Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 14 sati.“

U samom nazivu prosvjeda antiprosvjednici vrijeđaju hrvatske branitelje, a samim time i sve građane koji podržavaju branitelje. Ovakav odnos prema braniteljima odraz je ponašanja vladajuće strukture i njihovog odnosa prema herojima Domovinskog rata kao i prema samom Domovinskom ratu.

Na organiziranje antiprosvjeda branitelji su poručili: „Neka vide da nas ima“

Zbog aktualnih događaja hrvatski branitelji koji prosvjeduju u Savskoj 66 izrazili su duboko razočaranje postupcima trenutne Vlade. Ističu kako se Vlada uopće ne trudi riješiti probleme koji su doveli do prosvjeda, nego je fokusirana na poticanje medijskog linča prema braniteljima, kao i na poticanje antiprosvjeda i širenja negativne energije prama braniteljskoj populaciji.

Od početka prosvjeda branitelja vlast je usmjerena protiv branitelja te je raznim akcijama, poput one „ Ja ne mrzim“, što automatski implicira da su branitelji oni koji mrze, pokušavala okrenuti hrvatsku javnost protiv branitelja. Nadalje, ministar Matić i premijer Milanović pokušavaju od početka prosvjeda plasirati tezu o tome da branitelji ustvari nit ne znaju zašto prosvjeduju, iako su branitelji u više navrata jasno iznijeli svoje razloge, a o istima smo i mi pisali nekoliko puta (više o razlozima nezadovoljstva branitelja može se pročitati ovdje).

Također su cijelo vrijeme u javnosti pokušavali plasirati informacije kako prosvjeduje samo „šačica branitelja“ te kako većina branitelja ne podržava prosvjed, što se pokazalo kao apsolutna laž.

Kada im sve te PR-ovski smišljene akcije nisu uspjele, krenuli su s organiziranjem  kojima žele izazvati incident kako bi se branitelje prikazalo kao nasilnike. Stoga branitelji iz Savske 66 mole sve građane, koji im u subotu dođu dati potporu, da drže do dostojanstva i da ne podliježu verbalnim provokacijama od strane antiprosvjednika.

Podsjetimo se da su atiprosvjednici na zadnjem skupu izvikivali parolu: „Ovo je Srbija“ te su ušli u fizički obračun s hrvatskom policijom, pokušavajući doći do 100% HRVI i ostalih građana koji su došli iskazati podršku hrvatskim braniteljima.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.