Novosti

Branitelji opet pomažu

gromovi1

U zajedništvu ZU HVIDR-a Grada Zagreba, Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata pokrenuta je akcija pomoći obitelji Vranješ.

Zbog obilnih poplava prošle godine na području grada Zagreba, obitelj hrvatskog branitelja Stipe Vranješa, našla se u neugodnoj situaciji. Opasnost od odrona i klizišta, otjerala je obitelj iz njihovog doma. Obitelj se nalazi dulje od jedne godine u alternativnom smještaju, a kako bi se mogli vratiti u svoj dom, potrebno je sanirati klizište oko kuće, što obitelj nije mogla i ne može sama. Nadležne službe nisu reagirale, pa su hrvatski branitelji opet pokazali svoju humanost i jedinstvo, te spremnost na organizaciju i djelovanje. Momci iz Udruge ratnih veterana 2. Gardijske brigade „Gromovi“ na svojim stranicama objavljuju ovu hvalevrijednu akciju.

„U zajedništvu ZU HVIDR-a Grada Zagreba, Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata pokrenuta je akcija pomoći obitelji Vranješ. Hrvatski branitelji okupljeni u ovim udrugama stavili su se na raspolaganje da svojim radom pomognu obitelji hrvatskog branitelja Stipe Vranješa u sanaciji klizišta kod njegove obiteljske kuće u Kustošijskom Vencu 48, u gradu Zagrebu.

Ova humana akcija započela je 9. ožujka 2015.g. i trajat će do završetka potrebitih radova na sanaciji klizišta oko obiteljske kuće Vranješevih. Udruga ratnih veterana 2. Gardijske brigade „Gromovi“ kao članica ZUV HGP uključila se u ovu hvale vrijednu akciju pomoći hrvatskom branitelju. Veterani Gromova, okupili su se u velikom broju u ranim jutarnjim satima 11.ožujka 2015.g. te se uključili u ovu akciju i marljivo radili do kasnih popodnevnih sati. Kao i u Domovinskom ratu Gromovi su „stali u jedan stroj“, svojim marljivim radom dali su obol u pomoći obitelji hrvatskog branitelja kada je to najpotrebnije.“ Izvor: http://www.udruga2gbr-gromovi.hr/novosti/branitelji-za-branitelja-2015/

Ova akcija nas još jednom podsjeća i na katastrofe koje su lani zadesile Slavoniju. Sjetimo se da su i tada, prvi reagirali upravo branitelji, kao i u ratu, tako i tada (a i danas), na prvoj crti. Zašto se ovakve akcije (informacije) teško dolaze u medije (a još teže do onih ‘kontraprosvjednika“)? Očito se ovo jedinstvo i humanost koju su nebrojeno puta pokazali branitelji nekako ne uklapa u imaginarnu sliku branitelja ‘šatoraša’ koji jedino što rade jest uživaju u ‘iću i piću’, sliku za koju se određeni tako jako trude da postane istina.

Zato jedan veliki naklon našim hrvatskim braniteljima i jedno veliko hvala što rade posao određenih institucija i ovakvim akcijama pomažu ljudima u nevolji, a nas opet i opet uče onoj tako poznatom, a opet nepoznatom pojmu, jedinstvu (zajedništvu).

gromovi2

gromovi3gromovi4

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.