Novosti

Mislav Balunović najbolji na svijetu u matematici

mislav

Mladi genijalac tek se vratio s Matematičke olimpijade u Cape Townu i već putuje za Tajvan – na Informatičku olimpijadu.

Učenik slavonskobrodske Gimnazije Matije Mesića Mislav Balunović osvojio je zlatnu medalju na 55. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u južnoafričkom gradu Cape Townu. To je dosad najveći uspjeh mladog brodskog genijalca koji je lani s istog natjecanja u Kolumbiji donio brončanu medalju.

Dobrom rezultatu hrvatske reprezentacije pridonijeli su i zagrebački gimnazijalci Daniel Paleka i Vlatka Vazdar koji su osvojili srebrne medalje te Erik Banek i Adrian Beker koji su se okitili brončanim odličjem. Iako je državnu maturu zbog poplava polagao kasnije od kolega, Mislav je ipak uhvatio vremena za pripremu za natjecanje na kojemu je blistao.

“Presretan sam, ova mi je medalja najljepša nagrada na oproštaju od srednje škole. Jug Afrike je prekrasan, a konkurencija je bila stvarno jaka,” rekao je Mislav.

Nakon povratka iz Cape Towna ide na Tajvan, gdje ga očekuje nastup na Informatičkoj olimpijadi. Mladić kojemu rješavanje složenih matematičkih zadataka predstavlja najbolju zabavu školovanje će nastaviti na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

 

Izvor: vecernji.hr

Foto: Gimnazija Matija Mesić

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.