Novosti Udruge

Miljenku Kolobariću novi mandat na čelu ZUV HGP-a

9. ožujka 2018. godine u prostorijama HVIDRA-e Grada Zagreba održala se izborno-izvještajna skupština Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.

Jednoglasno je donesena odluka o produženju mandata dosadašnjem predsjedniku Miljenku Kolobariću, i to na godinu dana. Po završetku izbora, obratio se prisutnima obvezujući se da će kao predsjednik ZUV HGP-a nastaviti aktivno ukazivati na probleme s kojima se susreće braniteljska populacija, s naglaskom na zaštitu dostojanstva Domovinskog rata i branitelja.

Osim toga, istaknuo je kako će u narednoj godini nastojati rad udruge podići na još višu razinu pomoću projektnih aktivnosti, organizacije edukativnih događanja te suradnje s udrugama sličnih ciljeva, a sve to kako bi se veteranska populacija što bolje povezala i zajednički utjecala na pozitivne društvene promjene.

Za kraj je naglasio kako je duh zajedništva bio presudan faktor za pobjede u ratnim danima, smatrajući da je i dalje prisutan među braniteljskom populacijom te nadajući se kako će i mlađim generacijama biti primjer da se u životu valja boriti za svoje ideale i vrijednosti koje zastupaju.

IZVOR/FOTO: Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi

O autoru

Ines Herceg