Novosti

Jesu li nestali hrvatski branitelji hrvatski državljani?

akcija

Današnji problem odnosi se nelogične zakone zbog kojih se nestali hrvatski branitelji brišu iz evidencije hrvatskih državljana.

U sklopu akcije „Jedan dan –jedan problem“ braniteljski.hr nastavlja s upitima o problemima koji opterećuju braniteljsku populaciju prema relevantnim osobama. Iako i dalje ne dobivamo odgovore na naša pitanja mi nastavljamo upornošću do pobjede.

Današnji problem odnosi se nelogične zakone zbog kojih se nestali hrvatski branitelji brišu iz evidencije hrvatskih državljana.

Poštovani gospodine Ministre,
slijedom nastavka akcije „Jedan dan – jedan problem“, otvaramo problem vezan uz nestale hrvatske branitelje te Vas molimo da nam odgovorite na sljedeća pitanja:

1. Budući da se nestali hrvatski branitelji koji nisu rođeni u Republici Hrvatskoj zbog nelogičnih zakona brišu iz evidencije hrvatskih državljana, pitamo Vas što ste Vi za vrijeme trajanja svoga mandata učinili da se ovaj nelogičan zakon promijeni?

2. Na koje ste se načine zauzeli i koje ste konkretne poteze poduzeli kako obitelji nestalih hrvatskih branitelja ne bi morale prolaziti agoniju dokazivanja državljanstva za svoje nestale članove?

3. Smatrate li da su obitelji te koje se moraju boriti s nemilosrdnom administracijom ili je to posao djelatnika Ministarstva branitelja?

Za opširnije objašnjenje ovoga problema dostavljamo Vam za primjer slučaj obitelji Brekalo koja samostalno prolazi agoniju dokazivanja državljanstva za svoga nestaloga člana i kojoj Vaše Ministarstvo nije pružilo ni pravnu ni administrativnu pomoć.

O navedenom slučaju pisali smo u članku na našem portalu.
Članak u cijelosti možete pročitati ovdje.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.