Kultura

„Vojnici novog doba“ poklonili su braniteljima pjesmu “Zaboravljeni Heroji”

premijera2

Prije dvije godine, kada sam pisao tu pjesmu, puštao sam suze i večeras sam opet zaplakao…Večeras me je posebno dirnuo trenutak kada mi je došao branitelj i stavio moju ruku na svoje srce.

Dana 21. travnja 2015. godine u Savskoj 66 održana je video promocija spota za pjesmu posvećenu hrvatskim braniteljima “Zaboravljeni Heroji”. Promocijom svoga spota članovi rap grupe „Vojnici novog doba“ ponovno su izmamili suze u očima branitelja. O ovoj rap grupi i njihovim članovima već smo pisali na našem portalu te smo predstavili njihov CD. Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Premijera spota za pjesmu „Zaboravljeni Heroji“ kod branitelja je pobudila duboke emocije te su se mogle čuti samo riječi pohvale za ove mlade ljude koji su došli, stisnuli ruku i iskazali poštovanje prema onima koji su za njih izborili slobodnu i nezavisnu domovinu.

 

Dinko Ledić-Purić i Dinko Bošnjak autori su pjesme, a Matijas Knežević napravio je video spot za pjesmu.

“Prije dvije godine, kada sam pisao tu pjesmu, puštao sam suze i večeras sam opet zaplakao. Drago mi je da sam uspio probuditi emocije kod branitelja te da je premijera spota prihvaćena s oduševljenjem branitelja jer za njih sam ju i napisao“ – izjavio je Dinko Bošnjak

Dinko Bošnjak rekao nam je da je ideju za pjesmu dugo nosio u sebi te da je bio frustriran višegodišnjim odnosom države i društva prema braniteljima. Tako je jedne noći nazvao svojega prijatelja Ledića i rekao mu:

„Idemo napisati pjesmu za naše branitelje, da vide da ima netko tko ih se sjeća, netko tko gaji drugačije emocije prema njima“.

Ledić-Purić kaže da se ne može riječima opisati emocija koja je sinoć vladala prilikom prikazivanja spota. Posebno je ponosan što su uspjeli realizirati spot i premijerno ga prikazati u Savskoj 66. Dinko nam je također potvrdio nastup grupe „Vojnici novog doba“ na skupu zajedništva 2. svibnja 2015. godine na Trgu bana Josipa Jelačića.

Pripremu i snimanje spota radio je Matijas Knežević koji kaže da mu je ovo bilo jako interesantno iskustvo te da su branitelji bili izrazito kooperativni i ponašali su se kao pravi profesionalci.

„Sve što sam od njih tražio učinili bi odmah, tako da sam se šalio kako sam uspio postrojiti ratne zapovjednike. Večeras me je posebno dirnuo trenutak kada mi je došao branitelj i stavio moju ruku na svoje srce.“, rekao nam je Knežević

Od srca zahvaljujemo ovim mladim ljudima što su iskazali poštovanje prema hrvatskim ratnicima i želimo im uspješnu rap karijeru.

 

 premijera3

premijera1

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.