Novosti

Javni poziv Ministarstva hrvatskih branitelja

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za zaštićene najmoprimce, zaštićene podstanare te predmnijevane postanare koji su članovi obitelji smrtno stradalog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata, a nisu stambeno zbrinuti.

U skladu s izmjenama i dopunama Zakona o stanovima, Ministarstvo hrvatskih branitelja ovaj je Poziv objavilo zbog podnošenja zahtjeva iz članka 28. b stavka 1. navedenog Zakona. Ovim će se Pozivom osobama koje imaju status člana obitelji smrtno stradalog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i status hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata putem Ministarstva hrvatskih branitelja isplatiti razlika između povećane zaštićene najamnine i zaštićene najamnine na dan 31. kolovoza 2018. godine te razlike između povećane naknade i naknade na dan 31. kolovoza 2018. godine.

Pravo na isplate imaju svi zaštićeni najmoprimci, zaštićeni podstanari, odnosno predmnijevani najmoprimci, koji su članovi obitelji smrtno stradalog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata ili hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata, a nisu stambeno zbrinuti.

Javni poziv bit će otvoren do 20. listopada 2018. godine, a tekst poziva, kao i popratni obrasci, dostupni su na stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja.

IZVORMinistarstvo hrvatskih branitelja

O autoru

Ines Herceg