Novosti

HSK Njemačke: Ako budu dizali ruku na branitelje, dignut ćemo svoj glas u cijelom svijetu!

savskasvijece

Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj, na čelu s novim predsjednikom Danijelom Lučićem i novim glavnim tajnikom Nikom Erešom, poslao je priopćenje za javnost koje se odnosi na posljednja događanja oko slučaja hrvatskih branitelja.

Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj, na čelu s novim predsjednikom Danijelom Lučićem i novim glavnim tajnikom Nikom Erešom, poslao je priopćenje za javnost koje se odnosi na posljednja događanja oko slučaja hrvatskih branitelja. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Glede nemilih scena koje smo zadnjih dana vidjeli u samom centru Zagreba, gdje je aktualna vlast poslala jedinice specijalne policije na prosvjednike i to stopostotne invalide Domovinskog rata, ovim putem izražavamo najoštriji prosvjed i najavljujemo prosvjede Hrvatskog svjetskog kongresa širom svijeta ako se s ovakvom praksom ne prestane.

Invalidi domovinskog rata više od sedam mjeseci traže razgovor u hrvatskoj Vladi kako bi joj objasnili svoj težak položaj i pri tom prosvjeduju u centru Zagreba, ali vlast odbija svaki razgovor.

Vlast je punih sedam mjeseci odbijala primiti na razgovor invalide Domovinskog rata i nakon što su oni došli pred sjedište hrvatske Vlade, na prosvjednike su poslani kordoni specijalne policije.

Kad su se prosvjednici skrili u obližnjoj crkvi, policija je ušla i u crkvu u ambiciji da ih odande istjera.

Zahvaljujući angažmanu nekolicine tamošnjih svećenika, koji su se ispriječili između specijalaca i prosvjednika, u zadnji trenutak je izbjegnuto krvoproliće.

Ovim putem Hrvatski svjetski kongres najoštrije osuđuje postupke hrvatske policije koja je napravila ono što nismo mogli ni sanjati, da će podići ruku na stopostotne invalide Domovinskog rata i u tom smislu najavljujemo prosvjede širom svijeta ako se tako nešto nastavi.

Ovim putem molimo članove Hrvatskog svjetskog kongresa da u matičnim zemljama informiraju tamošnje Vlade te da zatraže od predstavnika tamošnjih vlasti da i oni izvrše pritisak na hrvatsku Vladu koja je očito spremna na sve. Iako bismo iznad svega htjeli da pregovori koji su ipak zakazani za ponedjeljak uspiju, bojimo se da je Vlada, koja je svojim postupcima prešla svaku granicu, pokazala da ona rješenja neće tražiti u pregovorima.

Pozorno ćemo motriti razvoj situacije i u tom smislu zauzeti adekvatna stajališta te o njima izvješćivati javnost kao što ćemo o ovim događajima izvijestiti članove Hrvatskog svjetskog kongresa širom svijeta.

 

Izvor: fenix-magazin.com

Foto: braniteljski.hr

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.