Udruge

Branitelji Varaždinske županije dobili svoj dan, a Udruga veterana 7. gardijske brigade „PUMA“ nagradu

varazdinpumagrbovi

Branitelji Varaždinske županije dobili su svoj dan koji će se svake godine obilježavati 22. rujna kada se ujedno obilježava obljetnica oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Branitelji Varaždinske županije dobili su svoj dan koji će se svake godine obilježavati 22. rujna kada se ujedno obilježava obljetnica oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije. Ova odluka donesena je jednoglasno na sjednici Skupštine Varaždinske županije.

Ovom odlukom branitelji s područja Varaždinske županija dobivaju spomen dan za sve zaslužne za oslobođenje Varaždina, Varaždinske županije i obrani suvereniteta naše države. Inicijativu za obilježavanjem ovog dana dala je Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata Varaždinske županije, a obilježavanje će se organizirati u suradnji s Gradom Varaždinom te udrugama proizašlim iz Domovinskog rata s područja Varaždinske županije.

– Ovim danom odajemo počast svim braniteljima, organizirati ćemo i prigodni mimohod te na taj način dostojno obilježiti taj dan. Branitelji s područja Varaždinske županije sudjelovali su u mnogim osloboditeljskim akcijama diljem Hrvatske i na taj način pronijeli dobar glas Varaždinske županije. Drago mi je da smo 22. rujna povezali dva bitna događaja – naglasio je župan Predrag Štromar te izrazio zadovoljstvo što je odluka donesena jednoglasno.

Uz to, prihvaćena je prijedlog Odluke o javnim priznanjima Varaždinske županije za 2015. godinu prema kojoj će nagradu za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu dobiti Udruga veterana 7. gardijske brigada „PUMA“.

– Naš prijedlog je u samom startu bio da se nagrada dodijeli njima zbog obilježavanja 20. godišnjice vojno-redarstvene akcije Oluja, oslobođenja Knina, ali i jer su naši “dečki” to zaslužili. – rekao je HDZ-ov vijećnik Anđelko Stričak.

Nagrade će, kao i uvijek, biti uručene na svečanoj sjednici u povodu Dana županije, 8. rujna.

 

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.