Novosti

Bilo naroda stalo uz 100% invalide

sl1

Bilo naroda, hrvatska nacionalna mreža za  suzbijanje siromaštva i socijalne isključenost  izrazila je apsolutnu potporu  100% invalidima i ostalim hrvatskim braniteljima kao i  stradalnicima Domovinskog rata u ostvarenju zahtjeva za pristup stečenim pravima i zaštiti istih.

Bilo naroda, hrvatska nacionalna mreža za  suzbijanje siromaštva i socijalne isključenost  izrazila je apsolutnu potporu  100% invalidima i ostalim hrvatskim braniteljima kao i  stradalnicima Domovinskog rata u ostvarenju zahtjeva za pristup stečenim pravima i zaštiti istih.

Pismo potpore prenosimo u cijelosti:

Bilo naroda, hrvatska nacionalna mreža za  suzbijanje siromaštva i socijalne isključenosti, ovim pismom podrške izražava:

snažnu potporu HRVI i ostalim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata u ostvarenju zahtjeva za pristup stečenim pravima i zaštiti istih

Od 1. srpnja 2013. Republika Hrvatska je članica Europske unije. Samim time, Republici Hrvatskoj su osim financijskih sredstava iz vlastitog proračuna stavljena na raspolaganje i dodatna europska financijska sredstva za ostvarenje 11 Tematskih ciljeva Europske strategije 2020. Ta sredstva moraju biti utrošena za društveno-ekonomski rast RH i poboljšanu kvalitetu života hrvatskog naroda i hrvatskih građana. Ova tematika je izravno vezana uz svrhu postojanja mreže Bilo naroda, i usko se tiče HRVI i ostalih hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Stoga mi kao hrvatska nacionalna mreža za suzbijanje siromaštva i socijalne isključenosti:

  • pozivamo HRVI i hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata da zajednički istražimo  kako su HRVI, odnosno hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata pozicionirani u  programskim dokumentima Kohezijske politike EU 2014.-2020. , koje je pripremila ili još priprema Republika Hrvatska, a koji su potrebni za  korištenje financijskih sredstva iz instrumenata Kohezijske politike EU 2014.-2020., tj. financijskih sredstava strukturno-investicijskih fondova Europske unije, odnosno višegodišnjeg europskog proračuna.
  • pozivamo HRVI i hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata da nakon analize  odgovarajućih nacionalnih strategija koje se bave HRVI i hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata – poglavito ”Nacrt Partnerskog sporazuma” i ”Nacrt Operativnih programa” – zajednički objavimo zaključke o statusu  HRVI i hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata u spomenutim dokumentima, te ih po potrebi raspravimo s nadležnim institucijama RH.

Udruga 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga specijalne policije prihvatili su suradnju sa Bilom naroda, hrvatskom nacionalnom mrežom za suzbijanje siromaštva i socijalne isključenosti te pozivaju i druge braniteljske udruge da se uključe u rad mreže.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.