Novosti

Zoran Milanović i Ante Kotromanović udruženo protiv branitelja!

svjuraj

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi izražava duboko razočarenje ponašanjem premijera Zorana Milanovića i ministra Ante Kotromanovića.

 Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi izražava duboko razočarenje ponašanjem premijera Zorana Milanovića i ministra Ante Kotromanovića.

Nastup klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ na Skupu zajedništva koji će se održati u subotu, 2. svibnja, bio je dogovoren prije nekoliko dana.  Jučer, u Okučanima, premijer Milanović pružio je ruku pomirenja prisutnim braniteljima, no da je to sve bila predstava za medije dokazuje današnji premijerov postupak kada je zajedno sa ministrom Kotrmanovićem zabranio klapi Sv. Juraj da održi koncert danas na Trgu bana Josipa Jelačića.

Jučer u Okučanima premijer je u suradnji sa svojim PR agentima ponovno izveo predstavu za medije uvrijedivši još jednom branitelje s konstatacijom da je on spreman pomoći, ali mu nije jasno što branitelji žele. Nakon svih izjava i dopisa koji su upućeni s braniteljske strane te nakon akcije „Jedan dan jedan problem“ portala Braniteljski.hr, doista je žalosno da premijer nije informiran o braniteljskim problemima.

Ako nije informiran o problemima branitelja koje već mjesecima branitelji javno iznose, postavlja se pitanje je li informiran o problemima ostalih građana u RH? Jučer su prisutni imali priliku svjedočiti premijerovom nepoznavanju bontona gdje se premijer naslanja na invalidska kolica, što je jednako kao da se naslanja na osobu dok komunicira s njom. Premijer je također  cijelo vrijeme stajao iza leđa osobe u kolicima i na taj način vodio komunikaciju. 

Jučer, kao i danas, svima je bilo kristalno jasno da premijer nema dobre namjere te da je njegov dolazak do branitelja samo dio predizborne kampanje. Budući da je jučer bio održan komemorativni skup, tada nije bilo niti mjesto niti vrijeme za ikakve rasprave, stoga smo se od istih i suzdržali.

Bez obzira na sva podmetanja premijera Milanovića, ministra  Kotromanovića te medija koji su u službi vladajućih poručujemo da ovaj duh hrvatskoga ratnika koji se probudio više nikako ne može zaustaviti. Hrvatski vojnici vjekovima su se borili za slobodnu i  neovisnu Domovinu i sada kada smo je dobili nikome nećemo dozvoliti da nam je oduzme.

Dražimir Jukić, predsjednik ZUV HGP

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.