Novosti

Zoran Mamić i veterani Dinama podržali su humanitarnu akciju Udruge veterana 7. gardijske brigade

dinamo2

Zoran Mamić izjavio je da  veterani Dinama uvijek rado podrže humanitarne turnire te da mu je žao da nije došlo i više veterana Dinama, no zbog trenerskih obaveza u Dinamovoj….

 Dana 18, travnja 2015. godine u Gojancu u 17,00 sati na igralištu NK „Plitvica“ u Gojancu odigrana je  humanitarna nogometna utakmica između veterana 7. gardijske brigade „PUMA“ i veterana GNK „Dinamo“.

Prije početka utakmice gosti su obišli spomenik  “PUMA” u Parku 7. gardijske brigade HV “PUMA”  gdje je predsjednik Udruge 7. gardijske brigade, Robert Puja održao kratak govor u kojem je istaknuo da je je spomenik spoj sjevera i juga. Korištenjem kamena iz sjevernih i južnih krajeva RH željelo se ukazati na povezanost 7. gardijske brigade i juga Hrvatske.

7. gardijska brigada veliki dio svoga ratnoga puta provela u južnim krajevima Hrvatske i ovim spomenikom željeli smo to simbolizirati – izjavio je Puja.

Branitelji sa sjevera i juga Hrvatske, kao i sa svih ostalih dijelova Hrvatske jedna su koherentna zajednica koja ne podržava nikakve podjele između pojedinih krajeva Hrvatske. Kao što je zajedništvo bilo važno u ratu tako je neophodno i  u miru.

Prije utakmice kapetan momčadi Dinama Zoran Mamić izjavio je da  veterani Dinama uvijek rado podrže humanitarne turnire te da mu je žao da nije došlo i više veterana Dinama, no zbog trenerskih obaveza u Dinamovoj školi na žalost nisu mogli doći. Na pitanje o kondiciji izjavio je da je to pitanje najbolje postaviti nakon utakmice.

Utakmicu je popratio veliki broj gledatelja koji su kupnjom ulaznice donirali sredstva namijenjena  za uređenje spomen područja „PUMA“ na Velikoj Duvjakuši na Dinari te za akciju „Palčić gore“ kluba roditelja nedonoščadi „Palčići“.

Utakmica je  završila pobjedom Dinama (1:2), a nakon utakmice veterani 7. gardijske brigade i veterani Dinama nastavili u ugodno druženje u opuštenoj atmosferi.

Veteran Dinama, Dalibor Poldrugač -izjavio je:

Mi veterani Dinama uvijek rado prihvaćamo ovakve prijateljske pozive, posebno kada imaju humanitarnu svrhu. Istaknu bih da smo uživali u druženju s hrvatskim ratnim vojnim veteranima te da sam ugodno iznenađen igrom koju su pokazali veterani 7. gardijske brigade.

Rezultat u ovoj utakmici nije bio upitan, niti je važan, no ponovno bih istaknu da su veterani 7. gardijske brigade pokazali nogometnu kvalitetu koja je na zavidnoj razini.

 

Veselim se budućem druženju između Udruge  7. gardijske brigade  i GNK Dinamo. Kao što smo mi danas bili na njihovom terenu, nadamo se da će članovi „Puma“  na našem terenu zdušno bodriti našu prvu momčad.

 

30. svibnja bit će pozvani na zadnju prvenstvenu utakmicu između GNK Dinama i GNK Rijeke,  kada se nadam da ćemo imati veliku proslavu osvajanja naslova, desetu godinu za redom.

 

 

 

 

 

 

puma2

 

 

 

 

 

 

 

 

dinamo1

 

 

 

 

 

 

 

dinamo3

 

 

 

 

 

dinamo5

dinamo6dinamo4

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.