Novosti

Započeo 19. memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar

Dnas, 13. listopada 2020. godine u 10 sati u Zagrebu je započeo 19. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar, „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“ koji će se održati od 13. do 17. listopada 2020.

Organizator ultramaratona je Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, a pokrovitelj Grad Zagreb. Od 2002. godine do danas organiziranjem tradicionalnog memorijalnog događanja nastoji se sačuvati uspomenu na one koje nikada ne smijemo zaboraviti, hrvatske bojovnike koji su dali svoje živote za slobodu naše Domovine. 

Memorijalna utrka plijeni pozornost svojom osobitošću dužine staze od 344,1 km, kao najduža i najzahtjevnija utrka u ovom dijelu Europe, a trkači je trebaju proći u pet dionica:

1. dionica: Zagreb (Kustošija) – Ivanić Grad 50,6 km
2. dionica: Ivanić Grad – Novska 72 km
3. dionica: Novska – Slavonski Brod 90,5 km
4. dionica: Slavonski Brod – Osijek 84 km
5. dionica: Osijek – Vukovar (Ovčara) 47 km

Riječ je o događanju koje svojom organizacijom, odazivom sudionika i kvalitetom sadržaja plijeni pozornost javnosti, a utrka je izrasla u sportski događaj koji doseže najvišu organizacijsku razinu te je našla mjesto u kalendarima niza nacionalnih sportskih saveza.

Treneru Marku, ali i svim ostalim sudionicima 19.memorijalnog ultramaratona Zagreb-Vukovar, želimo mirnu glavu i lake noge svih 344.1 km!#Trčaona

Gepostet von Trčaona am Dienstag, 13. Oktober 2020

IZVOR – 035portal

O autoru

Administrator