Novosti

VIDEO: Studentsko okupljanje u braniteljskom šatoru

studentibranitelji

Okupila se lijepa brojka studenata u subotnje jutro kako bi podržala branitelje.

Kao da su znali koji će dan odabrati, studenti su se jučer oko 11 sati počeli okupljati ispred Savske 66. Jedan po jedan, grupa po grupa.

Okupila se lijepa brojka studenata u subotnje jutro kako bi podržala branitelje. Molitvena zajednica „Mladi za mir“ predvodila je molitvu koja je završila pjesmom „Krist jednom stade na žalu“. Uz zajedničku fotografiju i govor zahvale uputili su se zajedno prema šatoru gdje su emocije bile na vrhuncu. 

Predsjednik udruge 100% HRVI-1. skupine Đuro Glogoški  se obratio mladima uz zahvalu za svoj doprinos u ovoj borbi. Nekoliko studenata se obratilo braniteljima u šatoru s riječima zahvale i podrške uz nadu za što skorije rješavanje ove situacije i bezrezervnu podršku.  

Studenti su došli podržati branitelje, a sažetke govora nekoliko studenata pročitajte u nastavku:

– Hvala Vam hrvatski branitelji jer ste stvorili Hrvatsku. Osigurali ste nam priliku da živimo u svojoj Hrvatskoj. Danas smo mi tu za Vas da svojim znanjem, ljubavlju i podrškom budemo uz Vas kao sto ste vi bili 90-ih. Studiramo u Hrvatskoj i nećemo otići jer želimo svojim znanjem pomoći u izgradnji bolje Hrvatske.Tada smo bili mali i nismo bili svjesni, no danas smo ovdje za vas i molitva s vama i upoznavanje drugih s istinom je najmanje što možemo učiniti.

 

– Nećemo otići iz Hrvatske, ne bojte se i nemojte nasjedati na novinarske malipulacije. Mladi ostaju u Hrvatskoj.

 

– Zahvalio bih se svim hrvatskim braniteljima jer su nas branili 90-ih i tako ćemo mi sada braniti njih i uz nas oni će sigurno uspjeti . Držite, se  vi ste  preživjeli bure i oluje i preživjet ćete i ovo sada.

 

– Gotovo 100% ovih ovdje ljudi u kolicima poznajem i znam da meni, a i drugima koji dođu ovdje, u šator, iako imaju bolove i probleme, uvijek  izmame osmijeh na lice i vrate nadu u bolje sutra. Vi ste svima nama primjer kako se nositi s preprekama u životu i kako gledati naprijed unatoč svim napadima medija i niskim udarcima sa strane. Imali ste prepreke i 90-ih, a ove danas su ništa u odnosu na one.

Kako podrška mladih uvijek posebno dirne naše branitelje, ništa drugačije nije bilo ni ovoga puta. Sa suznim očima, ali radosti u srcu druženje je završeno pjesmom uz zagrljaj starih i mladih. Zagrljaj onih koji su stvorili temelje naše zemlje i dali svoju mladost za nju i onih koji su spremni danas stati rame uz rame i ljubavlju, snagom, znanjem i s velikom predanošću boriti se za sliku Hrvatske, našu i vašu.

Sliku Hrvatske koju su zamislili naši preci. Sliku koja čeka svoje platno i boje da konačno bude naslikana. I mi i oni, i mladi i stari, i branitelji i studenti, s nadom se vesele takvoj slici.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.