Novosti

Veterani 9. gardijske brigade pokrenuli humanitarnu akciju za kupnju respiratora gospićkoj bolnici

Hrvatski branitelji, kako u ratu, tako i u miru niz puta dokazali su se kao pokretač niza humanih akcija u teškim trenucima za Domovinu. Jedan od posljednjih primjera dolazi nam iz Gospića. Ondje je udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade “Vukovi” odlučila pokrenuti humanitarnu akciju kojom želi pomoći Općoj bolnici Gospić u kupnji respiratora i zaštitne opreme potrebnih za borbu protiv virusa COVID-19. Prenosimo njihov apel, a mi ćemo ih medijski popratiti i podržati te prenijeti broj računa za uplatu kada ga oni objave.

“Pokažimo da imamo veliko srce i ujedinimo se kao i u Domovinskom ratu i pomozimo OB Gospić.

Djelatnici tada ratne bolnice Gospić zajedno s hrvatskim braniteljima dali su nemjerljiv doprinos kada je našoj Domovini bilo najteže, upravo u toj bolnici spašeni su mnogi životi hrvatskih branitelja i civila, mnogi naši pripadnici Vukova prošli su obradu u toj bolnici.

Djelatnici Gospićke bolnice tada su stali rame uz rame s braniteljima i riskirajući svoje živote izvlačili i njegovali ranjene branitelje i civile.

Danas je došlo vrijeme da mi stanemo uz djelatnike OB Gospić i pomognemo im u borbi protiv nevidljivog i podmuklog neprijatelja Corona virusa, pomažući bolnici ujedno pomažemo prvenstveno sebi jer svi mi smo potencijalne žrtve te podmukle bolesti, naročito mi hrvatski branitelji čije zdravlje je narušeno još u Domovinskom ratu i naši stari roditelji, rođaci, susjedi i prijatelji.

Pozivamo sve građane naše ponosne Ličko-Senjske Županije, poduzetnike, udruge, jedinice lokalne samouprave,javna poduzeća i ustanove,obrtnike a posebno pozivamo političke stranke, nezavisne liste, Liste mladih čiji je osnovni cilj služenje građanima da sukladno svojim mogućnostima uplate sredstva za ovu plemenitu akciju.

Trenutno smo u postupku ishodovanja potrebnih dozvola i otvaranja posebnog računa te ćemo sredinom idućeg tjedna objaviti broj računa za uplate.

Humanitarna akcija će početi 01.04. i trajat će 15 dana, a prikupljena sredstva će odmah biti donirana OB Gospić za kupnju potrebne opreme.

Hvala Vam unaprijed, pokažimo veliko Hrvatsko srce uz našu krilaticu:

ZAJEDNO U RATU,ZAJEDNO U MIRU ZA OB GOSPIĆ

 

IZVOR I FOTO – UDRUGA RATNIH VETERANA 9.GARDIJSKE BRIGADE „VUKOVI“

O autoru

Administrator