Novosti

Ultramaratonac Marko Bićanić sutra kreće trčati od Zagreba do Vukovara

Sutra (utorak 13.10.) u 10 sati s Trga Siječanjskih žrtava (Kustošija) ultramaratonac Marko Bićanić starta 344,1 km dug ultramaraton od Zagreba do Vukovara. Treba spomenuti kako je na tom istom ultramaratonu, koji je jedan od najtežih i najzahtjevnijih u ovom dijelu Europe, pobijedio s vremenom 34 sata 1 minuta i 4 sekunde. Iako je nakon završetka tog nevjerojatnog pothvata rekao kako ga više nikada neće ostvariti, predomislio se o čemu svjedoči za Trčaona.hr:

Prošle godine nakon ultramaratona Zagreb – Vukovar rekao sam da tu patnju neću prolaziti više nikada u životu. Bio sam potpuno iscrpljen, sve me boljelo, osjećao sam se loše, a imao sam i koji nokat manje na nogama. No, glava je tada bila još vruća, a važne odluke ne donose se u tim trenucima. Nekoliko mjeseci kasnije, razmišljao sam ponovno o utrci. Pitao sam se što znači 5 dana moje patnje na cesti u odnosu na živote ljudi koji se nikada nisu vratili kući. Baš ništa! Odluka je bila tu, trčim ponovno. Ja to želim i to je najmanje što mogu učiniti za druge.

Ruta kojom će se Marko Bićanić kretati na polasku iz Zagreba – Trg Siječanjskih žrtava, Ilica, Zagrebačka, Prilaz baruna Filipovića, Fonova, Jagićeva, Kršnjavoga, Vukotićeva, Baruna Trenka, Pavla Hatza, Kneza Mislava, Kralja Zvonimira, Budakova, Branimirova, Dubrava prema Sesvetama.

Marku i svim ostalim sudionicima puno sreće želi uredništvo portala Braniteljski.hr! 🙂

IZVOR I FOTO – Trčaona.hr

O autoru

Administrator