Novosti Udruge

Udruga veterana, vojnika i domoljuba predstavila EU projekt „Briga za bližnje 2“

Udruga veterana, vojnika i domoljuba predstavila je svoj novi EU projekt „Briga za bližnje 2“. Radi se o projektu prijavljenom na ESF poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ čiji je cilj omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada za 15 žena pripadnica ranjivih skupina te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 90 krajnjih korisnika (starijih osoba i/ili osoba u nepovoljnom položaju). Trajanje projekta je 8 mjeseci (listopad 2022. do lipanj 2023.), a obuhvaća razdoblje od 6 mjeseci zapošljavanja prethodno nezaposlenih žena na poslovima pružanja pomoći i podrške krajnjim korisnicima s područja Zagreba, Zagrebačke i Sisačko – moslavačke županije.

Na predstavljanju se uzvanicima obratio predsjednik udruge, Dražen Hrženjak istaknuvši da je ovaj projekt već treći projekt sličnog karaktera koji udruga provodi te je s okupljenima podijelio svoje iskustvo u vođenju projekata kojima je cilj povećanje socijalne uključenosti potrebitih građana.

Iz prve ruke okupljeni su imali priliku čuti iskustvo i jedne zaposlenice na projektu, odnosno kako izgleda usluga pružanja pomoći i potpore krajnjim korisnicima kroz projekt. Po završetku predstavljanja okupljeni su se nastavili družiti uz prigodni domjenak. Vrijednost projekta je 741.600,00 HRK (98.427,23 EUR), od čega je 85% sredstava osigurala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Republika Hrvatska iz Državnog proračuna. Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali (2014.-2020.).

O autoru

identitet.hr