Udruge

Udruga veterana 7. gardijske brigade „PUMA“ dobila nagradu Varaždinske županije

pumanagrada

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripala je Udruzi veterana 7. gardijska brigada ”Puma”. Pročitajte kome je još Varaždinska županija odala priznanje dodjelom nagrade. 

Povodom Dana Varaždinske županije i Blagdana Male Gospe županijsko izaslanstvo, u kojem su bili župan Predrag Štromar, zamjenici župana Alen Kišić i Alan Košić te predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić, položili su vijenac i zapalili svijeću kod Središnjeg križa na gradskom groblju u Varaždinu. Odali su time počast svim preminulim građanima Varaždinske županije, ali i izrazili trajnu zahvalnost svim poginulim braniteljima s područja Županije.

Polaganju vijenca pridružili su se i pripadnici mnogobrojnih braniteljskih udruga s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Nakon polaganja vijenaca svečani program nastavljen je u HNK „August Cesarec“ Varaždin svečanom sjednicom Županijske skupštine na kojoj je sudjelovala i delegacija Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“. U delegaciji su bili predsjednik udruge Robert Puja, zamjenik predsjednika udruge Nenad Čalušić i članovi udruge: brigadni general Zdravko Jakop, brigadir Marijan Kretić, Božena Šimek – Šuplika, Stevo Šimunović, Stevan Tramburovski i Draženko Mikac.

U prepunom gledalištu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu pred četiristotinjak uzvanika održana je svečana sjednica Županijske skupštine, kojom je obilježen Dan Varaždinske županije i blagdan Male Gospe.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić koja je istaknula kako Varaždinska županija svake godine ostvaruje izvrsne rezultate na mnogim područjima, a najviše na području obrazovanja i privlačenju stranih investicija:

“Varaždinska županija diči se epitetom najtransparentnije županije te jedne od najkonkurentnijih županija u Republici Hrvatskoj. Rezime našeg rada u proteklih godinu dana obiluje vidljivim rezultatima koji nas raduju, ali i obvezuju na daljnji rad i zalaganje.”

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar u svom je govoru istaknuo neke od rezultata koji su postignuti u protekloj godini:

“Povećan interes za ulaganje na području Varaždinske županije, pad nezaposlenosti, povećanje izvoza te smanjenje uvoza, rast BDP-a u prosjeku brže i više od državnog, izvozni suficit… Svi ti rezultati vesele, no za nas je pravi uspjeh stvarno poboljšanje života svakog pojedinca,”

istaknuo je župan Štromar te dodao da će se nastaviti s privlačenjem investicija dok se ne osigura još više radnih mjesta.

Nakon prigodnih riječi uvaženih gostiju, uslijedio je najsvečaniji trenutak svečane sjednice kada su župan Predrag Štromar i predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić uručili nagrade ovogodišnjim laureatima.

Nagrada za životno djelo u 2015. pripala je dječjoj kardiologinji prim.mr.sc Brigiti Czeisberger, nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju pripala je predsjednici Ludbreškog sunca Ruži Zlatar. Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju pripala je i tvrtci TP Varaždin, a nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripala je Udruzi veterana 7. gardijska brigada ”Puma”. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripala je i Mariji Cafuk.

Također, posebno priznanje župana dodijeljeno je Kulturno–umjetničkom društvu „Klaruš“ iz Maruševca za dugogodišnji uspješan rad na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma, očuvanje tradicijskih vrijednosti ovog kraja te za promociju Varaždinske županije u zemlji i svijetu.

Nagrada najboljem učeniku završnih razreda srednjih škola Varaždinske županije pripala je Maji Puček za odličan uspjeh u srednjoškolskom obrazovanju i zapažene rezultate na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Glazbeni program izveli su učenici Glazbene škole u Varaždinu, tenor Dominik Padarić, Alen Vađunac na trubi te David Vuković na klaviru, dok su himnu izveli članovi Komornog-vokalnog ansambla Glazbene škole u Varaždinu.

Ova nagrada još jedan je dokaz da Udruga provođenjem svojih aktivnosti, kojima čuva sjećanje na 7. gardijsku brigadu, ostvaruje veliki doprinos sredini u kojoj djeluje. Nagradu je Varaždinska županija dodijelila udruzi u godini kada se obilježava 20. obljetnicu VRO „Oluja“ i 10. obljetnicu rada udruge.

Članovi Udruge veterana 7. gardijske brigade zahvaljuju svima koji su svojim radom Udruzi doprinijeli ovoj nagradi

Galeriju slika s dodjele nagrade možete pogledati na službenoj web stranici udruge na linku.

 

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.