Novosti

U spomen na Blagu Zadru i Milana Dunkovića održan biciklistički maraton Slatina-Vukovar

Dana 17. listopada 2020. iz Slatine startao biciklistički maraton Slatina-Vukovar, u spomen na vukovarskog branitelja general bojnika Blagu Zadru i pripadnika 136. slatinske brigade Milana Dunkovića, koji su poginuli 16. i 17. listopada 1991. godine u obrani domovine, piše Domovina.net.

Organizator ovog događaja bila je Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a od Slatine do Vukovara vozili su članovi biciklističke skupine Virovitičko-podravske županije ”VBR” (veterani, branitelji, rekreativci): Mato Bubaš, Darko Dolovski i Pavo Tutenov iz Slatine, te Tomislav Kolec, Mario Kovač i Dražen Buketa iz Virovitice, uz logističku potporu Martina Bišćana

Dolaskom u Vukovar, VBR-ovci su dali potporu slatinskom ultramaratoncu Goranu Draksleru koji je istrčao ultramaratom Zagreb-Vukovar (Ovčara) naziva ”Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” u dužini od 344 kilometra, te mu čestitali na tom uspjehu. 

U Vukovaru je bicikliste dočekao nekadašnji Slatinčanin i član Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” Željko Nikolić, uz čestitke na odvezenih 146 kilometara. 

Učesnici ovog biciklističkog maratona zastajali su u mjestima kroz koja su prolazili i odavali počast poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja, kao i heroju Domovinskog rata general bojniku Blagi Zadri uz spomenik kod Spomen doma hrvatskim braniteljima i kod njegovog posljednjeg počivališta na Memorijalnom groblju u Vukovaru.

IZVOR I FOTO – Domovina.net

O autoru

Administrator