Novosti

Istrčana 3. memorijalna utrka ”Milan Dunković”, od Mikleuša do Radosavaca

Na inicijativu Danijela Dunkovića, nećaka poginulog hrvatskog viteza Milana Dunkovića, u subotu 17. listopada je istrčana 3. memorijalna utrka ”Milan Dunković”, od mjesta pogibije u Mikleušu do mjesnog groblja u Radosavcima, piše Domovina.net.

Ovogodišnja memorijalna utrka održana je u nešto skromnijem izdanju, a sve zbog trenutne situacije vezane uz koronavirus. Tako su od Mikleuša do Radosavaca trčali Danijel Dunković i Ivan Nikolić, dok im je logistička potpora bio Drago Sabljak, suborac pokojnog Milana koji je tada i sam ranjen. Trkači su, nakon odavanja počasti uz spomen obilježje na mjestu Milanove pogibije u Mikleušu, zastali u Novoj Bukovici i Slatini gdje su uz spomen obilježja položili upaljene lampione za sve poginule hrvatske branitelje. Po dolasku na mjesno groblje u Radosavcima, sudionici utrke su zajedno sa Milanovom majkom Rozalijom Dunković položili upaljene lampione na njegovo posljednje počivalište. Sudionicima utrke, te suborcu Dragi Sabljaku i policijskim službenicima koji su bili u pratnji, majka Rozalija i nećak Danijel uručili su medalje u znak zahvalnosti i sjećanje na 3. memorijalnu utrku ”Milan Dunković”. 

Dan prije održavanja ove utrke, u petak, članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina-Orahovica, te predsjednici slatinske i županijske HVIDR-e Ilija Nikolić i Mato Bubaš s ostalim članovima, polaganjem upaljenih lampiona i cvjetnog aranžmana odali su počast hrvatskom branitelju Milanu Dunkoviću koji je poginuo 17. 10. 1991. godine.

IZVOR I FOTO – Domovina.net

O autoru

Administrator