Novosti

Turnir „Oluja 95“ u Kraljevici

turnir olujakraljevica

Dana 04.08.2014.u Kraljevici se održao vaterpolski turnir Oluja 95 u organizaciji UDVDR-a grada Kraljevice na kojem je sudjelovala i Udruga veterana 7.gardijska brigada „PUMA“.

Dana 04.08.2014.u Kraljevici se održao vaterpolski turnir Oluja 95 u organizaciji UDVDR-a grada Kraljevice na kojem je sudjelovala i Udruga veterana 7.gardijska brigada „PUMA“. Turnir se održava svake godine povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, kada je upravo 7. gardijska brigada „PUMA“ oslobodila Knin, što je i simbol pobjede u Domovinskom ratu.

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i UDVDR-a Kraljevica položili su vijenac i upalili svijeće te uz molitvu odali počast poginulim braniteljima grada Kraljevice.

Na turniru su sudjelovale četiri dječje ekipe među kojima su dvije bile iz Crikvenice i dvije iz Kraljevice,te četiri seniorske ekipe Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, “UDVDR-Kraljevica”, “Izvidnica osme domobranske pukovnije” i “Stop alkoholu”.
Turnir je osvojila ekipa “Stop alkoholu” dok je naša ekipa izgubila 3:2 od domaćina u utakmici za treće mjesto.
Samom turniru je prisustvovao i gospodin Miroslav Ćiro Blažević i kapetan vaterpolskog kluba “Primorje Erste banka”-Rijeka gospodin Ivan Knapić.
Zahvaljujemo se UDVDR-a grada Kraljevice na srdačnom prijemu i smještaju u hotelu “Uvala Scott”.
Drugi dan 05.08.2014. UDVDR-a grada Bakra nas je pozvala na svečani mimohod kroz grad Bakar do spomenika poginulim braniteljima.
Svečanim mimohodom kroz grad su prošli Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, “Gradska straža”- Bakar, “Povijesna postrojba”- Čakovec, “Povijesna postrojba” – Turopolje, “Povijesna postrojba”- Pregrada, “Limena glazba”- Fužine, ” Specijalna policija” – Ajkule, UDVDR-a – Bakar, UDVDR-a – Kraljevica, te mještani grada Bakra i okolice.

Nakon mimohoda položili smo vijence i upalili svijeće te odali počast poginulim braniteljima grada Bakra. Prilikom samog polaganja vijenaca “Gradska straža” Bakar ispalila je iz topa nekoliko plotuna u čast poginulim braniteljima, dok je “Povijesna postrojba”- Pregrada pucala iz kubura. Misa je održana u crkvi Majke Božje od Porta.

Hvala UDVDR-a grada Bakra na gostoljubivosti, te se veselimo sljedećem susretu.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.