Novosti

Tribina o kurikulumu i Domovinskom ratu

U utorak, 5. lipnja 2018. godine u 18 sati, u organizaciji Hrvatskog kulturnog vijeća, Udruge “Obnova” i Zbora udruga hrvatskih ratnih veterana održat će se tribina “Kurikul povijesti i Domovinski rat u svjetlu reforme školstva“.

Tribina će se održati u Klubu veterana (Trg bana Josipa Jelačića 15/2) pod vodstvom Dominika Andreića, a u raspravi će sudjelovati izv. prof. dr. sc. Ante Nazor, doc. dr. sc. Ante Birin, prof. dr. sc. Marijan Šunjić, mr. sc. Zvonko Sesar.

Kroz održavanje tribine pokušat će se dati odgovori na sljedeća pitanja:

  • Kakva je danas nastava povijesti i što se predviđa novim kurikulom?
  • Uče li djeca o Domovinskom ratu dovoljno i treba li u njima razvijati osjećaj za vrijednosti koje su u tom ratu obranjene?
  • Trebaju li djeca znati za što su se naraštaji njihovih roditelja izborili i koliko je stečena državnost važna?
  • Trebaju li predstojeće intervencije u sustavu školstva uključiti promjene zbog kojih bi mladi ljudi svoju budućnost vidjeli u Hrvatskoj?
  • Je li školstvo povezano sa sustavom vrijednosti koja društva razvijaju i mogu li te vrijednosti utjecati na demografsku politiku i iseljavanje?

Svi zainteresirani pozvani su na aktivno sudjelovanje na tribini kroz koju će moći saznati zanimljive podatke i stručna mišljenja te doprinijeti daljnjim raspravama o ovim važnim temama.

O autoru

Ines Herceg