Novosti

Taekwando klub Susedgrad Sokol poslao pismo podrške braniteljima

susedgradsokol logo

Taekwando klub Susedgrad Sokol poslao je pismo podrške svim braniteljima koji…

Taekwando klub Susedgrad Sokol poslao je pismo podrške svim braniteljima koji prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva branitelja na adresi Savska 66. Pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani branitelji,

U ovim teškim trenucima po vas, želimo vam pružiti podršku u ime cijelog taekwondo kluba Susedgrad Sokol. Od početka našeg rada smo usko bili povezani s braniteljima Domovinskog rata te bili ponosni što su i neki od naših članova branili slobodu i slavu domovine nam Hrvatske, stoga smo uvijek učili naše nove naraštaje kako treba poštovati žrtvu tih ljudi koji su stali kako bi obranili domove, naše i njihove. Ne vjerujemo u podjelu na naše i njihove, svi bi u našoj domovini trebali biti jedno i svima bi srca trebala zajedno kucati za domovinu. Na žalost svih nas, još uvijek sanjamo Hrvatsku kakva bi trebala biti, onakvu kakvom ju predstavljaju u turističkim brošurama, u povijesnim tekstovima tj., Hrvatsku koja se ponosi svojom herojskom prošlošću i svojom sadašnjošću.

U ovim trenucima se čini kako je sve bolje osim zvati se Hrvatom, zvati se borcem koji želi promjenu na bolje, koji želi da svaki čovjek dostojanstveno živi, pogotovo onaj čovjek koji je žrtvovao sve kako bi njegova djeca i sugrađani živjeli u slobodnoj zemlji. Taj borac se zove branitelj Domovinskog rata. I žalosti nas što je taj isti branitelj često predstavljen kao opasan čovijek jer je preživio strahote rata i sada se mora snalaziti kako zna i umije kako bi preživio i ovo teško razdoblje u kojem omalovažavanju njegovu žrtvu, ali i njegovo postojanje. On kao da više nije čovjek, več teret kojeg se žele riješiti i zaboraviti, ali ako smo obranili svoju zemlju toliko puta, zajedno ćemo ju opet obraniti. Ovoga puta obraniti od onih koji omalvažavaju slobodu stvorenu u krvi.

Uz vas smo bili i ostat ćemo. U našim očima ste ono što zaista jeste, heroji.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.