Novosti Udruge

Promicanje istine o Domovinskom ratu među učenicima nije spriječila niti pandemija

Udruga veterana Specijalne policije Domovinskog rata “Barun” tijekom školske godine 2019./2020., u suradnji s osnovnim i srednjim školama Krapinsko – zagorske županije, provodila je projekt pod nazivom “Promicanje istine o Domovinskom ratu”.

Cilj provođenja projekta je upoznavanje mladih u dobi od 14 do 19 godina s novijom hrvatskom povijesti. Udruga ovaj projekt provodi kontinuirano od 2013. godine, a svake godine u njemu sudjeluje oko tisuću učenika iz dvadesetak osnovnih i srednjih škola. Ove godine, zbog krize uzrokovane pandemijom Covid-a 19 i prestanka uobičajenog odvijanja nastavnog procesa, provedena su predavanja u četiri osnovne škole. Nakon prestanka odvijanja nastavnog procesa u učionicama, projekt je prilagođen, pa je u suradnji s nastavnicima povijesti, proveden mini nagradni natječaj u kojem su učenici trebali odgovoriti na nekoliko pitanja vezanih uz noviju hrvatsku povijest i Domovinski rat.

Nagrađen je 41 učenik iz trinaest osnovnih i srednjih škola te je na taj način uspješno završen projekt u tekućoj školskoj godini. Suradnja sa školama nastavit će se i u idućoj školskoj godini, provođenjem projekata “Promicanje istine o Domovinskom ratu” i “Likovno – literarni natječaj na temu Domovinskog rata”.

Podsjetimo, projekt se provodi u partnerstvu s Udrugom branitelja Domovinskog rata Kumrovec – Zagorska Sela te uz financijsku potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Krapinsko – zagorske županije, Grada Donja Stubica, Općine Stubičke Toplice te učešćem članova Udruge.

 

IZVOR I FOTO – zagorje-international.hr

O autoru

Administrator