Novosti

Priopćenje povodom napada na Miru Bulja

zuvhgpispec

Povod nekorektnih napada na saborskog zastupnika Miru Bulja priopćenjem se oglasila Udruga Specijalne policije i ZUV HGP. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

Ponukani nekorektnim napadima na našega suborca, saborskog zastupnika Miru Bulja izražavamo duboko razočarenje retorikom kojom se koriste pojedini političari. Prozivanje hrvatskih branitelja u dnevno – političke svrhe imali smo priliku gledati u proteklim godinama. S promjenom vlasti očekivali smo da će se takva praksa zaustaviti. Posebno da si to neće dozvoliti stranka koja je u predizbornoj kampanji imala usta puna hvale prema braniteljskoj populaciji. 

S jedne strane tražiti zaštitu digniteta Domovinskog rata, a s druge strane neosnovano prozivati i napadati hrvatskog branitelja koji niti u čemu nije prekršio zakon, niti je oštetio hrvatsku državu, krajnje je licemjerno.

Poslije rata, ratnike najviše napadaju oni koji u ratu nisu bili, oni koji nisu imali hrabrosti staviti se na raspolaganje i riskirati vlastiti život za slobodnu i neovisnu Domovinu. To je realnost koju hrvatski branitelji svakodnevno doživljavaju.

 

Zbor udruga veterana  hrvatskih gardijskih postrojbi – predsjednik  Dražimir Jukić 

Udruga Specijalne policije- predsjednik Josip Klemm
 

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.