Novosti

Preminuo Samir Huskić Hus “S Husom je sve bilo lakše”

Jučer je, u 50. godini života, preminuo heroj Domovinskog rata Samir Huskić Hus. O ovom ratniku, pripadniku “Tigrova” i 1. Hrvatskog gardijskog zdruga, suborci govore u superlativima. Vijest o njegovoj smrti u tuzi je ostavila mnoge njegove ratne kolege. Svakim danom do njih dolaze nove tužne vijesti o preranim odlascima onih s kojima su u najtežim trenucima rata dijelili dobro i zlo. Takve vijesti sve teže emocionalno podnose.

“Prije smo se susretali na krizmama, krstitkama, vjenčanjima i sličnim proslavama. Danas se najčešće srećemo na sprovodima.”, kazao nam je Husov suborac iz 1. Hrvatskog gardijskog zdruga Ivan Burazer koji je nastavio sjećanje na Husa:

Odličan momak, o njemu zaista mogu reći sve naj, naj, naj bolje. Bio je strastveni navijač Dinama, a kako sam ja bio strastveni navijač Hajduka često smo se znali prepirati na taj račun, ali uglavnom u šali. Bio je prijateljski raspoložena osoba, uvijek vedar. S Husom je sve bilo lakše! Kada nam je bilo najteže on bi ispalija neku šalu i problemi bi nestali!

U 1. Hrvatskom gardijskom zdrugu, Huskić je najprije bio u oklopno-mehaniziranoj bojni u Puli, a zatim u izvidnicima. Nakon rata ostao je u Zdrugu te je bio primljen na Commando tečaj “TOVKO” na kojem je teško ranjen čega se prisjetio Ivan Burazer:

Tijekom noćnog desanta helikopetrom u more, Huskić je prsimice pao i potonuo. Zahvaljujući brzoj reakciji život mu je spašen. Čini mi se čak da je doktor na putu do bolnice mu morao otvoriti prsni koš te na taj način reanimirati. Naravno da je to na čovjeku ostavilo traga.

O posljednjem ispraćaju Samira Huskića Husa naknadno ćemo Vas obavijestiti.

O autoru

Administrator