Kultura Novosti

U Zagrebu otvorena izložba “Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda”

U povodu obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba, u predvorju Gradske uprave, u ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, voditelj Odjela za branitelje Miodrag Demo otvorio je izložbu ‘Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda’ u organizaciji Udruge ratnih veterana Domovinskog rata „Crne mambe“ i Udruge specijalne jedinice policije „Barun“ iz Zlatara.

Voditelj Odjela za branitelje grada Zagreba Miodrag Demo kazao je tom prilikom:

Pohvala svima koji danas izlažu svoje slike i skulpture. Ovo je izvrstan način borbe protiv predrasuda o braniteljima, a također je odlična distrakcija od mnogobrojnih izazova što su nam nametnule koronavirus i posljedice potresa. Iznimno sam ponosan na naše dečke, a vjerujem da bi bili ponosni i oni koji više nisu s nama!

Predsjednik Udruge ratnih veterana Domovinskog rata Crne Mambe Ivica Šafarić – Nindža, nadovezao se na svog suborca Demu istaknuvši da ovom izložbom branitelji pokazuju da se i nakon rata znaju snalaziti u društvu te da umiju koristiti vlastitu kreativnu energiju za stvaranje nečeg lijepa.

Obje udruge žele ukazivati na svestranost braniteljske kreativnosti, a nazočni su imali priliku čuti članove Zbora Optimisti kojeg je 2006. utemeljila logopetkinja Tamara Živković Ivanović. Iako su izgubili prirodnu moć govora zbog karcinom grla, članovi zbora su i bez glasnica uspjeli naučiti govoriti i pjevati.

Izložba će u predvorju Uprave biti otvorena do 5. lipnja, a potom se seli u Veliki Tabor.

 

 

FOTO – Stipe Renić

 

IZVOR – Grad Zagreb

 

 

O autoru

Administrator