Udruge

Predsjednica i kardinal Vinko Puljić podržali maraton Tovarnik – Sarajevo

kolindauvukovaru

6. lipnja 2015. Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika organizira maraton od Tovarnika do Sarajeva pod nazivom „U susret hodočasniku mira Svetom Ocu papi Franji“.

Povodom pastirskog pohoda hodočasnika mira Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini u Sarajevo, 6. lipnja 2015. godine, Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika organizira maraton pod nazivom „U susret hodočasniku mira Svetom Ocu papi Franji“.

Planirano je u dva dana štafetno istrčati 250 km od Tovarnika do Sarajeva i tom malom žrtvom doprinijeti ovom povijesnom danu. U maratonu će sudjelovati 12 maratonaca koji već dugi niz godina trče utrku Vukovar-Tovarnik u spomen na vlč. Ivana Burika i 663 mučenika Crkve u Hrvata.

Ljudiiz Tovarnika i cijele Republike Hrvatske podnijeli su teške žrtve tijekom Domovinskoga rata, a vjera im je pomogla očuvati domoljublje i oprostiti. Ovim maratonom želimo osvijestiti upravo te vrijednosti koje su temeljne odrednice pape Franje.

Po dolasku u Sarajevo maratonci će, u dogovoru s uzoritim kardinalom Vinkom Puljićem, predati Svetom Ocu talijanski prijevod romana o barbarski ubijenom svećeniku vlč. Ivanu Buriku. Uzoriti kardinal Vinko Puljić uputio je Udruzi dopis u kojemu navodi da od srca podržava ovu plemenitu inicijativu koja nosi snažnu poruku žrtve i mira, a maratoncima želi dobrodošlicu u Sarajevo na susret s papom Franjom, hodočasnikom mira.

U pismu potpore, kojim prihvaća pokroviteljstvo ovoga maratona, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović naglasila je koliko cijeni rad Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika te koliko je važno promicati istinu o Domovinskom ratu i stradanju hrvatskoga naroda.

 

FOTO: Glas Brotnja

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.