Novosti

Pet svijeća za pet umrlih 100% HRVI

umrlibranitelji2

Danas u 14.30 sati ispred Ministarstva branitelja 100% HRVI i ostali branitelji upalili su svijeće za  svoje suborce koji su preminuli tijekom  trajanja prosvjeda.

Danas u 14.30 sati ispred Ministarstva branitelja 100% RVI i ostali branitelji upalili su svijeće za  svoje suborce koji su preminuli tijekom  trajanja prosvjeda.  Nevenka Topalušić,  Abduraham  Ismaili, Damir Kos, Rade Prskalo i Sulejman Mujkanović  bili su hrvatski vitezovi, 100% ratni vojni invalidi koji nažalost nisu uspjeli doživjeti rješenje braniteljskog problema, koji su pred zadnje dane svoga života morali  boriti za dostojanstvo  hrvatskog branitelja  i doživljavati poniženja od strane Ministra i ostale vladajuće elite.    

Ovim činom paljenja svijeća  još jednom se ukazuje na  tragičnu činjenicu o preranoj smrti hrvatskih branitelja.   U razdoblju od 1998. do 2010. godine od  posljedica  sudjelovanja u Domovinskom ratu  umrlo je preko 24 tisuće hrvatskih branitelja. U prosjeku, branitelji umiru u dobi od 50,9 godina i to najčešće od zloćudnih tumora. Upravo ovaj podatak hrvatske branitelje razlikuje od ostatka populacije Republike Hrvatske.    
 
Smrtnost branitelja  djelomično je i posljedica nebrige vladajućih, prvenstveno Ministarstava branitelja, prema braniteljskoj populaciji. Bojan Glavašević zabrinut je kako da četnici nemaju PTSP, a ne vodi brigu o tome da branitelji umiru u dobi od 50,9 godina. Ne vodi brigu o tome da se braniteljima osigura adekvatna zdravstvena i socijalna skrb. Nažalost, ovo Ministarstvo branitelja izgubilo je svrhu postojanja jer onu osnovnu djelatnost, brigu o braniteljima, ne izvršava.  Ministar i njegovi pomoćnici više brinu o svojim osobnim interesima nego o interesima onih zbog kojih su tu.  
 
Od početka trajanja prosvjeda pa do danas 100% invalidi, ali svi i ostali branitelji, izloženi su medijskom linču kojim upravljaju plaćeni Vladini PR menadžeri. Vlada svojim PR potezima: od akcije „Ja ne mrzim“ pa do ploče s izračunima mirovina kojima  uporno pokušava ocrniti hrvatske branitelje pred hrvatskom javnosti te i na taj način minimalizirati sve propuste koje su učinili prema Domovinskom ratu i braniteljima.  Pri tome ne prežu ni od čega ne mareći što svojim postupcima utječu na razinu stresa kod branitelja i tako direktno narušavaju njihovo ionako krhko zdravstveno stanje.  
umrlibranitelji
 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.