Udruge

Održano predavanje o 7. gardijskoj brigadi “Puma”

pumapred

 U Domu za starije i nemoćne osobe u Varaždinu održano predavanje o 7. gardijskoj brigadi s naglaskom na Oluji.

pumapredavU srijedu, 20. svibnja, u Domu za starije i nemoćne osobe u Varaždinu, od 10,00 do 12,00 sati, održano je predavanje o 7. gardijskoj brigadi „PUMA“ s naglaskom na Vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“. Predavanje su organizirali Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ u suradnji s Domom za starije i nemoćne osobe Varaždin.

O 7. gardijskoj brigadi „PUMA“ i VRO „Oluja“ govorio je pripadnik 7.gardijske brigade „PUMA“, bojnik u mirovini Mirko Martinjak, koji je i sam sudjelovao u provedbi VRO „Oluja.

Tijekom predavanja i projekcije filma o 7. gardijskoj brigadi „PUMA“, pedesetak štićenika Doma tako su iz prve ruke čuli autentična svjedočanstva o jednom od najslavnijih dijelova novije hrvatske povijesti i samom Domovinskom ratu.

Organizatori ističu kako su uživali u ugodnom druženju s našim umirovljenicima koji su s pozornošću i velikim interesom pratili cijeli program i svojim pitanjima aktivno u njemu sudjelovali. Također zahvaljuju svim korisnicima i upravi Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin na srdačnom prijemu i uspješnoj suradnji.

Ohrabrujuće je i poticajno vidjeti ovakav interes umirovljenika za Domovinski rat i autentična svjedočanstva sudionika. Ovakav vid suradnje na obostranu je korist predavača i slušatelja, a posebno na korist širenju istine o Domovinskom ratu.

Foto: braniteljski.hr

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.