Novosti

Održano 4. sportsko natjecanje “Viribus unitis”

U srijedu, 28. studenog 2018. godine završeno je 4. sportsko natjecanje pod nazivom „Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis“ u sportskoj dvorani vojarne „1. hrvatski gardijski zbor“ na Tuškancu u Zagrebu“. Natjecanje je otvoreno u srijedu 27.studenog, te je okupilo 120 natjecatelja među kojima je bilo 14 žena. Natjecatelji su pripadnici Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova RH, Ministarstva pravosuđa, Hrvatske gorske službe spašavanja te Hrvatske vatrogasne zajednice. Natjecanje su podržali i vrhunski sportaši braća Nenad i Neven Žugaj i Martin i Valent Sinković.

Natjecanje se organizira u znak sjećanja na časničkog namjesnika Antu Malića koji je poginuo 1995. godine, u 22. godini života u operaciji Skok-2. Malić je bio pripadnik 1. hrvatskog gardijskog zdruga i veliki ljubitelj borilačkih vještina i različitih vježbi snage i izdržljivosti koje je strastveno trenirao i promovirao tijekom života.

Cilj natjecanja je promicanje zdravog načina života i tjelesnih aktivnosti te podizanje borbene spremnosti i poticanje zdravog natjecateljskog duha. Kroz natjecanje i sportsku aktivnost, razvijaju se dosljedni i fizički spremni pojedinci koji su spremni profesionalno, udruženom snagom i sinergijom služiti svojoj Domovini.

Na natjecanju su se natjecali pojedinci i ekipe u disciplinama: zgibovi, potisak, marinac preko šipke, nabačaj, hodanje s opterećenjem, obrnuto povlačenje, podizanje nogu do šipke, podizanje koljena na prsa, veslanje, bacanje lopte u zid te nabačaj uz čučanj i potisak. Najbolje ekipne rezultate ostvarili su pripadnici Počasno-zaštitne bojne, Antiterorističke jedinice Lučko i Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“.

 

IZVOR I FOTO: MORH

O autoru

Ines Herceg