Novosti

Održan 2. memorijal “Šimo Đamić”

U znak sjećanja na ratnog zapovjednika Specijalne jedinice policije – Policijske uprave brodsko-posavske Šimu Đamića, dana 11. rujna 2020. održan je 2. memorijal „Šimo Đamić“. 

Baš kao i prošle godine, memorijal je na slavonskoj ravnici i obroncima Dilj gore okupio brojne hrabre hrvatske policajce i policajke (njih ukupno 61) u utrci za najspremniju pripadnicu i pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova

Od alpinizma, veslanja, streljaštva, zakonskih propisa, borilačkih vještina, gimnastike, zahvata za privođenje, tu su i mnoge druge teške prepreke i znanja koje su kandidati morali uspješno demonstrirati u kvalifikaciji natjecanja kako bi danas mogli biti na njegovoj završnici. 

Policajci i policajke su jutros u 7 sati krenuli su sa starta (mjesto Tomica) prema Sibinju s deset kilograma teške opreme, kompasom i zemljovidom u rukama. Nakon višednevnih sati napornih zadataka, u cilj je oko 13:30 sati (11. rujna 2020.) ušao najspremniji hrvatski policajac 2. memorijala „Šimo Đamić“ kako bi se poklonio hrvatskoj zastavi, a za njime su slijedili i ostali. 

Najspremniji hrvatski policajac je Zoran Mamuzić, a na drugom i trećem mjestu pratili su ga Krešimir Šimić i Nikola Tomić. Ova godina je posebna jer su se među natjecateljima pronašle dvije policajke koje su uspješno svladale sve prepreke ovoga natjecanja i uspješno došle do cilja, a to su Ines Matec Mamuzić i Antonija Radeljić. Najbolje plasiranim policajcima dodijeljene su i prigodne nagrade. 

Memorijal je održan u čast svim dušama hrvatskih ratnika, a u njemu novi mladi naraštaji hrvatske policije u svojoj slobodnoj, samostalnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj pokazuju i dokazuju da im je sigurnost građana i ljubav prema domovini uvijek na prvom mjestu. Ovo natjecanje će i hrvatskim policajcima i policajkama biti poticaj da svakodnevno brinu o svojoj fizičkoj spremi koja je jedan od najvažnijih čimbenika pri obavljanju policijskog posla. 

IZVOR I FOTO – ebrod.net

O autoru

Administrator