Novosti

Natjecanje “Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis”

Sportsko natjecanje “Viribus unitis” postalo je najveće međunarodno sportsko natjecanje u Hrvatskoj vojsci. U sportskoj dvorani vojarne “1. hrvatski gardijski zbor” na Tuškancu u Zagrebu u četvrtak i petak, 21. i 22. studenog 2019. godine održat će se 5. natjecanje pod nazivom “Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis”.

U natjecanju će sudjelovati pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministartva pravosuđa, Hrvatske gorske službe spašavanje i Hrvatske vatrogasne zajednice, a po prvi put na natjecanju će sudjelovati i pripadnici oružanih snaga zemalja članica NATO-a čime je natjecanje postalo najveće međunarodno sportsko natjecanje u Hrvatskoj vojsci.

Cilj natjecanja je promicanje zdravog načina života i sportskih aktivnosti, podizanje borbene spremnosti te poticanje zdravog natjecateljskog duha.

Natjecanje se organizira u znak sjećanja na časničkog namjesnika Antu Malića, koji je poginuo 26. lipnja 1995. u 22. godini života tijekom operacije Skok-2. Malić je bio pripadnik 1. hrvatskog gardijskog zdruga, veliki poznavatelj i ljubitelj borilačkih vještina i vježbi snage, brzine, izdržljivosti i eksplozivnosti koje je neumorno trenirao, promovirao i uvodio u Hrvatsku vojsku.

 

IZVOR: MORH

O autoru

Marijana Dangubic

Magistra politologije, radno iskustvo stjecala je kao volonter portala Studentski.hr, zatim u TV produkcijskoj kući, te kao zaposlenik Udruge Rast na različitim projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života hrvatskih branitelja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata. Trenutno radi kao voditelj EU projekta „Neurotrening i biomehanika pokreta“ koji provodi Udruga Rast, a od 2018. godine piše za portal Braniteljski.hr na kojem je bila i glavna urednica.