Kultura Novosti

Promocija monografije “I mi smo branili Hrvatsku: Romi u Domovinskom ratu”

Pozivamo Vas na svečanu promociju monografije “I mi smo branili Hrvatsku: Romi u Domovinskom ratu” autora Borne Marinića u četvrtak, 28. studenog 2019., u 14 sati. Promocija će se održati u Dvorani doma HV-a “Zvonimir” u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske, Ulica Marka Stančića 4, Zagreb. Svečanost se održava u organizaciji Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” i suradnji s uredom saborskog zastupnika Veljka Kajtazija, vijećima i predstavnicima romske nacionalne manjine te pod svečanim pokroviteljstvom Ministarstva obrane RH i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Autor Borna Marinić je povjesničar, urednik web portala Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat, te autor Domoljubnih minuta na Hrvatskom katoličkom radiju.

Knjiga govori o malo poznatoj ulozi Roma kao pripadnika jedne od nacionalnih manjina koje su se uključile u obranu Hrvatske tijekom najvažnijeg razdoblja hrvatske moderne povijesti, Domovinskog rata.

Svoj dolazak na promociju potrebno je potvrditi e – poštom na adresu kalisara@kalisara.hr ili pozivom na broj 01/888 76 73.

O autoru

Marijana Dangubic

Magistra politologije, radno iskustvo stjecala je kao volonter portala Studentski.hr, zatim u TV produkcijskoj kući, te kao zaposlenik Udruge Rast na različitim projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života hrvatskih branitelja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata. Trenutno radi kao voditelj EU projekta „Neurotrening i biomehanika pokreta“ koji provodi Udruga Rast, a od 2018. godine piše za portal Braniteljski.hr na kojem je bila i glavna urednica.