Novosti

Nakon 55 sati i 484 pretrčana kilometra “Mazatori” stigli na cilj memorijalnog ultramaratona Kašić – Slavonski Brod

Članovi brodskog ultramaraton kluba “Mazator” nakon tri dana i dvije noći trčanja, sinoć su u 20 sati Stigli u Slavonski Brod.

Ultramaraton je krenuo iz Kašića, a završio u Vukovarskoj ulici u Slavonskom Brodu, kod spomenika 3. gardijskoj brigadi – Kune. Ultramaraton je organiziran u čast poginulim pripadnicima 3. gardijske brigade, 3. bojne – Kobre, koji su poginuli u zadarskom zaleđu, upravo kod Kašića, a želja organizatora bila je na simboličan način Brođane vratiti u svoj grad.

Posebnost ovog ultramaratona koji se održao prvi puta, ali organizatori su sigurni kako će prijeći u tradiciju, je u tome što se radi o neprestanom etapnom trčanju bez prekida (oko 55 sati) što predstavlja simboliku vječnog življenja hrvatskih branitelja, ali i to da njihovi životi smrću nisu prestali postojati.

Ultramaratonci koji su trčali od Kašića do Slavonskog Broda su: Josip Jelić, Marino Kavka, Boris Predmerski, Duško Štrbac, Ivica Ostrun, Marko Bićanić, Vedran Dulj, Tomislav Marinović i Krešimir Šimić. Dionice ultramaratona bile su: Kašić –  Benkovac – Karin – Obrovac – Gračac – Udbina – Korenica – Plitvice – Slunj – Vojnić – Glina – Petrinja – Jasenovac – Novska – Okučani – Nova Gradiška – Oriovac- Sibinj – Slavonski Brod. Po dolasku u cilj Krešimir Šimić kazao je:

Velika  vam hvala, na ovome što ste danas došli ovdje, mi smo krenuli u petak u 17 sati iz Kašića, ovdje svima iz 3. gardijske 3. bojne Kobre dobro poznatog Kašića, tamo smo imali veliku čast i sve se poklopilo da je s nama išao jedan od vaših suboraca Srećko Kavka pa nas je znao dovesti i provesti, objasniti nam što je to 3. gardijska 3. bojna dala zadarskom zaleđu, što je dala domovini Hrvatskoj.  Prošli smo brojna mjesta, brojne gradove i evo stigli smo u svoj Slavonski Brod, ponosno smo govorili odakle smo, ponosno smo parkirali svoje kombije sa slavonskobrodskim tablicama i ponosno smo prenosili ime Kobre iz Slavonskog Broda i imena  poginulih naših branitelja.

FOTO – Ivica V./Brodportal

IZVOR – 035portal

O autoru

Administrator