Novosti

MOST može mnogo naučiti iz braniteljske situacije

petrov

MOST mnogo može naučiti iz braniteljske situacije, a najbitnije jest to da budu spremni na sva podmetanja, da se ne daju lako razdvojiti….

 Promatrajući ovih dana poteze Zorana Milanovića, ponovno smo se prisjetili svih nekorektnih poteza koje je napravio prema braniteljima u Savskoj. Od početka prosvjeda Milanović je u Savsku poslao svoje ljude koji su snimali i analizirali situaciju te tražili slabe točke po kojima mogu napasti branitelje. Taj isti scenarij danas ponavljaju s MOST-om: podsjetite se da je Milanović na samome početku prosvjeda uz pomoć Kotromanovića na „tajni“ sastanka pozvao Đuru Glogoškog, kao što je sada pozvao Prgometa. 

I prvi i drugi put je sniman tajni sastanak te se to iskoristilo da bi se određene osobe diskreditiralo između njihovih poklonika. Ovaj način postupanja asocira na neka prošla vremena, na neke prošle nenarodne sustave i metode. Nadalje analizirajući medije nad kojima Milanović još uvijek ima vlast, ovih dana se može primijetiti kako se na sve načine pokušava urušiti pozitivna slika koji je MOST stekao, slika nade u bolju budućnost, te kako se kod šire populacije već lagano počinje mijenjati stav prema čelnicima MOST-a.

Na identičan način su mediji u suradnji s Milanovićem kroz jedan duži vremenski period kreirali negativnu sliku o braniteljima. U tome nepoštenom ratu nije se susprezalo niti od širenja laži, niti od ružnih riječi, a novinarsku etiku je suvišno i komentirati. Bez obzira što su branitelji na sve načine davali javnosti do znanja koji su njihovi problemi i što traže od Vlade, zbog dobrog Milanovićevog PR-a i medija koje kontrolira, u javnost su se svakodnevno plasirale informacije da branitelji ne znaju što žele. Bez obzira što je to apsolutno suluda laž (jer tko bi se smrzavao na ulici da nema jasan cilj i da ne zna što želi?), ta laž je upornim ponavljanjem postala istina.

U ovome trenutku mediji su polako počeli plasirati laž da MOST ne želi preuzeti odgovornost, što je jednako suluda laž kao i to da branitelji nemaju razloga za prosvjede i da ne znaju što su njihovi problemi. Ta laž se polako uvlači pod kožu hrvatskoj javnosti. Zašto bi netko uopće izlazio na izbore ako ne želi preuzeti odgovornost? Ovo bi trebalo biti zdravorazumski jasno svakome, ali mediji su moćno oružje i kada se laž ponovi stotine puta ona postaje istina.

Osim tih metoda branitelji su doživjeli i veće diverzije; jedna od najzapamćenijih je iznošenje plinskih boca na ulicu. Ta akcija bila je koordinirana od strane Milanovićevih igrača ubačenih među branitelje koji su proširili paniku i plasirali laž da branitelji iz Markove crkve traže da se boce iznesu, što se pokazalo apsolutno netočnim. Nakon toga Milanović nebrojeno puta u svojoj kampanji spominje plinske boce i širi strah koji je moćno oružje.

Nakon godinu dana prosvjeda moramo priznati da je Milanović, u ovome specijalnome ratu dobio bitku na medijskom planu. U ovome ratu njegovo oružje je bilo jače, njegovi mediji su pristrano odradili posao za šefa. No, iako je i dobio medijsku bitku, nije dobio rat – a taj rat jest zajedništvo branitelja koje se još više učvrstilo Milanovićevim napadima. MOST mnogo može naučiti iz braniteljske situacije, a najbitnije jest to da budu spremni na sva podmetanja, da se ne daju lako razdvojiti i da dosljedno provode svoje ciljeve – a to su poboljšanja naše Republike Hrvatske u kojoj će se svaki građanin osjetiti vrijednim.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.